Félnek-e Párkányban és környékén a migránsoktól?

Bokor Klára 2019. augusztus 19., 13:11

Illegális bevándorlókat fogtak el a párkányi vasútállomáson. Az afganisztáni bevándorlók, csupa fiatal férfi, egy Magyarországról érkező vonat vagonjainak alján rejtőzködve jutottak az országba – adta hírül a tegnapi nap folyamán a rendőrség.

Fotó: rendőrség facebook oldala

Portálunk megkereste Szabó Eugen párkányi polgármestert, aki kifejtette,

a bevándorlók felkutatása állami feladat, de ha kapnak felszólítást az állami szervek részéről, természetesen együttműködnek.

Szinte már a mindennapok része, hogy időről-időre felbukkannak a város környékén az illegális bevándorlók, hiszen Párkány határváros, jönnek a vasúton vagy a hídon keresztül. 

Afgán migránsokat fogtak el Párkányban
Egy magyar tehervonat vagonjai alatt rejtőzködtek.

Bohumir Horban a párkányi rendőrség parancsnoka is úgy nyilatkozott, az eset az állami rendőrség hatáskörébe tartozik, akik

valószínűleg megerősítik a járőrözést úgy az állomás környékén, mind a városban, de a helyi rendőrség is fokozza az éberségét.  

Párkányban arról kérdeztük az embereket, mi fordult meg a fejükben a hír hallatán.  

„Mostantól kezdve kétszer is meggondolom, megyek-e haza egyedül a sötétben. Fontos lenne, hogy értesítsék a lakosokat arról, mi a teendő, ha esetleg látjuk őket, valamint fontos lenne az is, hogy a rendőrök többet járőrözzenek. Hiányolom, hogy a lakosok nincsenek erről megfelelően tájékoztatva, hiszen nem mindenki olvas netet – mondta az 55 éves Ágnes, aki egy közeli település lakója.

Azonnal átdobni őket Németországba! Egyék meg amit főztek!”

– summázta véleményét Laci /32/.

„Amúgy meg úgyse maradnának itt 500 euróért a Suzukiban“ – tette hozzá a barátja. Félni nem félnek, de azért egyedül nem szeretnének egy nagyobb csoport migránssal összetalálkozni.

A restiben üldögélő Sanyi bácsi véleménye is határozott:

„Maradjanak otthon, ha háború van azért, ha nincs háború, meg azért.

Ki hallott már olyat, hogy az üldözés és a háború elől pont a fiatal férfiak meneküljenek el, hátrahagyva nőket, gyerekeket, öregeket!

Ezt én felfogni se tudom. Apámtól, aki megjárta a világháborút, csupa hősies történetet hallottam.“

„Mivel nem ismerem a körülményeket, az okokat, hogy miért és honnan érkeztek, nem tudom reálisan megítélni a dolgot. Félni nem igazán félek, mert azt itthon is lehetne. Ám ha valakinek nyomós oka van a menekülésre, kiszolgáltatott helyzetben van, akkor se hiszem, hogy egy vonaton kapaszkodva kellene menekülnie. Segítségért kellene folyamodnia, hiszen vannak erre törvényes formák“ – véli Takács Krisztina helyi pedagógus.

0 HOZZÁSZÓLÁS