2022. július 19., 08:16

Félmillió utast szolgáltak ki az év első felében a pozsonyi repülőtéren

2022 első félévében összesen 496 977 érkező és induló utast szolgált ki a pozsonyi M. R. Štefánik repülőtér. Többet, mint 2021-ben, egész évben. Júniusban 170 783 utas indult és érkezett ide, 2019 októbere óta idén júniusban voltak a legtöbben - tájékoztatott Veronika Hauswaldová, a pozsonyi repülőtér PR-szakembere.

pozsonyi reptôr
Fotó: TASR

A 2019-es utasszámot júniusban közelítették meg leginkább az adatok (72%), májusban 60% volt ez az arány. „Komoly kihívásokkal küzd a turisztikai ágazat, ezért nagyon örülünk ennek az eredménynek, ami a kemény munkának, a személyzet felkészültségének és a jó koordinációnak köszönhető" - nyilatkozott Dušan Keketi, a pozsonyi repülőtér igazgatótanácsának elnöke, a repülőtér vezérigazgatója.

Január elejétől június végéig összesen 11 266 fel- és leszállás volt a repülőtéren, csak júniusban 2705 járat indult és érkezett.

A legnépszerűbb úti cél júniusban a törökországi Antalya volt, a második London, a harmadik pedig Hurghada. A legtöbb menetrend szerinti járat júniusban Londonba, Milánóba és – Dublint megelőzve - Szófiába közlekedett. A júniusi charterforgalom nagy része Antalyát érintette. Júniusban a Ryanair, a Smartwings és a Wizz Air légitársaság szállította a legtöbb utast.

Az M. R. Štefánik repülőtér az idei nyári szezonban is hasonló eredményre számít. Több európai repülőtéren is fennakadások vannak, ezért az utasok türelmét kérik, főleg a csúcsidőben, például a felszállás előtti utasellenőrzés során, vagy amikor több járat érkezik és indul egyszerre. Az érkező gépek késésére kell számítani.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.