2019. január 5., 09:53

Felháborító: balesetveszélyes játszóteret adtak át egy kelet-szlovákiai faluban

Szilvásfalu (Slivník) község óvodásaiból 19 ezer euróból kész kaszkadőröket faragnának: játszóterük van, de ott aligha játszhatnak!

játszótér
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: cas.sk

A Tőketerebes melletti Szilvásfalu (Slivník) községben az óvodához tartozó területen 19 ezer euró értékű játszóteret adtak át. Az új polgármester szerint ez a játszótér alkalmatlan az óvodások, de az alapiskola alsó tagozatos diákjai számára is.

A játszótér nem biztonságos, nem kisgyerekeknek való. A szülők szerint a kicsik fel sem érik a hintát, bele sem tudnak ülni, könnyen baleset is történhet.

Az átvételi jegyzőkönyvet még a község előző polgármestere írta alá polgármesteri mandátuma utolsó napján. Az új polgármester,  Ján Michalko már kapcsolatba lépett a kivitelező céggel, akik megígérték, hogy a panaszokat orvosolják, a javításokat elvégzik.

Miloš Ferko (31) öt éves kisfiával Samkóval a hintáknál, amelyek magasak és veszélyesek
Miloš Ferko (31) öt éves kisfiával Samkóval a hintáknál, amelyek magasak és veszélyesek
Fotó:  cas.sk

A játszótér megvalósítására a község 9 500 euró állami dotációt kapott. A maradék a község kasszájába került.

Az egészséges paraszti ész is azt diktálja, hogy ez a játszótér a neki szánt funkciója betöltésére alkalmatlan. Nincsenek a hintáknál, valamint a csúszdáknál korlátok, támaszok. Nem felel meg a biztonságos előírásoknak. A község új polgármestere jelezte, reklamálta a hiányosságokat a munkát elvégző cégnél.

Az előző polgármester szerint a játszótéren minden a normák szerint valósult meg, s minden játék szabadalmazott. A játszótér nem  az óvodásoké, hanem gyerekeké 18 éves korig, mondta a volt polgármester.

játszótér
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.