2021. január 29., 13:17

Fejlesztések a farnadi alapiskolában

Ahogy arról 2020 júliusában már beszámoltunk, a magyar kormány által meghirdetett A magyar kultúráért és oktatásért elnevezésű pályázatba a Lévai járás több intézménye is sikeresen kapcsolódott be.

Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: farnadi alapiskola

A Bethlen Gábor Alap anyagi támogatásai nagyban hozzájárulnak a kisebb diáklétszámú iskolák működtetésének magasabb színvonalához. Nincs ez másként a farnadi alapiskolában sem, ahol a 2 millió forintos támogatással olyan befektetéseket vittek véghez, amelyeket az oktatási intézmény a saját költségvetéséből nem tudott volna kivitelezni.

Az egykori könyvtár helyisége már nagyon rászorult a felújításra, használatának átgondolására; így azt egy modern tanulószobává alakították át, ami a falak festésétől kezdve, az új villanyhálózat bevezetésén keresztül a helyiség teljesen új bútorokkal való felszereléséig egy teljesen új és kellemes helyiséggé vált.

A látvány önmagáért beszél. Egy ilyen szép tanterem a diákok és a tanárok közérzetére is jó hatással van. Sokkal kellemesebb lesz ilyen környezetben felkészíteni a diákokat egy-egy versenyre, felzárkóztató különórákat tartani, rendhagyó órákat szervezni.

Mindemellett a támogatásnak köszönhetően olyan didaktikai eszközökkel, könyvekkel és tabletekkel szereltük fel a tanulószobát, amelyek segítségével diákjainknak lehetőséget adunk a tanórákon kívüli fejlődéshez, előrehaladáshoz. Érdeklődésének megfelelően mindenki talál magának felfedeznivalót az új tanulószobában” – árulta el Kaszmán-Saróka Liliána, az iskola pedagógusa.

A pályázatnak köszönhetően megvásárolt tabletek a járványhelyzetben nem várt segítséget jelentettek a farnadi tanulóknak. A felső tagozatos diákok – megannyi sorstársukkal egyetemben – immár október óta otthonról kénytelenek tanulni. Azok a tanulók, akik nem rendelkeztek megfelelő eszközökkel, így be tudtak kapcsolódni a távoktatás folyamatába.

Bár egyelőre kérdéses, hogy a farnadi diákok a Lévai járás járványügyi helyzetéből adódóan mikor térhetnek vissza az iskola padjaiba, minden bizonnyal, amikor eljön ennek az ideje, sok-sok új élmény vár majd rájuk, az új fejlesztéseknek köszönhetően is.
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.