2021. október 21., 20:32

Fejlesztések a csábi alapiskolában

A csábi Alapiskola és Óvoda könyvtára a közelmúltban széles körű felújításon ment keresztül. Az iskolaügyi minisztériumnak benyújtott egyik, Örömmel olvasunk elnevezésű sikeres pályázatuknak köszönhetően 800 euró értékben magyar és szlovák nyelvű könyveket is vásároltak mind az alsó, mind pedig a felső tagozatos tanulóik részére.

a csábi könyvtár
Fotó: www.skola.easypc.sk

A nagykürtösi járási oktatási intézmény könyvtára új szekrényeket, polcokat, asztalokat, székeket, szőnyeget és természetesen új könyveket kapott. A szintén új interaktív tábla és a notebook nagyban segíti az ott zajló oktatási folyamatot. Mindezek mellett a falak festésére is sort kerítettek, így mindent összevetve valóban szebb és komfortosabb környezetben fogadhatják olvasóikat.

Számomra prioritás volt az iskolai könyvtár felújítása; ezt már a koronavírus-járvány előtt is terveztem. Fontos, hogy a diákok minél többet olvassanak, s tegyék ezt szép környezetben. A korszerű berendezést magáénak tudó könyvtárunk ma már – a szülők közbenjárásának is köszönhetően – megfelel a 21. század igényeinek”

– fogalmazta meg kérdésünkre az iskola igazgatónője, Jaskó Deák Gyöngyi, aki azt is elmondta, hogy az iskolának szánt adó 2%-ából minden évben bővítik a könyvállományt.

Elmondása szerint a diákok nagyon szeretik a könyvtárban tartott irodalomórákat, bár a járványhelyzet miatt a könyvtárlátogatásnak jelenleg külön rendje van. „Pedagógusaink ebben a modern környezetben számos innovatív módszert tudnak alkalmazni” – tette hozzá.

Szintén a helyi oktatási intézménnyel kapcsolatos aktualitás, hogy Csáb község az alapiskola fenntartójaként 5 ezer eurós támogatáshoz jutott a minisztérium egyik pályázatán. A megítélt forrásból az iskolakonyhát fejlesztették; új villanykatlant és villanysütőt vásároltak.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.