2019. július 1., 18:01

Fejest ugrott a fürdő a nyárba: átadták a nagymegyeri élménymedence-komplexumot

Szlovákia leglátogatottabb termálfürdője a nyári szezont már ránézésre is hatalmas meglepetéssel nyitotta meg: a THERMAL CORVINUS egyébként is impozáns méretű vízfelülete új, attraktív medencéivel csaknem megkétszereződött!

nagymegyeri fürdő
Médialapozó
Fotó: Kovács Zoltán

A most 45-éves nagymegyeri THERMAL CORVINUS hévízfürdő a maga 78 962 m2 összterületével és évi szinten több mint 654 000 nyilvántartott látogatójával Szlovákia egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontjának számít.

Látogatóinak több mint fele külföldi: 60% cseh, majd őket követik a magyar- és lengyelországi vendégek. A fürdő a hazai vendégek körében is nagyon közkedvelt, éspedig elsősorban Pozsony környéke, Nyitra, Nagyszombat, Galánta, Érskeújvár és Dunaszerdahely lakosai látogatják.

Fotó:  Kovács Zoltán

A 2024 m2 területű, új, nyári élménymedence-komplexum a meglévő medencék, csúszdavilág és további szórakoztató vízi attrakciók mellett az idei nyári szezontól újdonságokkal kedveskedik a vendégeknek.

Mostantól itt található Szlovákia vélhetően legnagyobb, háromszintes ugrómedencéje. Átadták 10 éves korosztályig interaktív lehetőségeket kínáló SprayParkot és az úszóknak és úszni nem tudóknak is élményfürdőzést kínáló sodrófolyót.

Fotó:  Kovács Zoltán

Nagy érdeklődésre tarthat számot a kard alakú szökőkutas vízi attrakció és a legkisebbek örömére a részben a gyermekmedencével összekapcsolt, hatalmas hullámmedence is, tengerre emlékeztető hullámzással.

A THERMAL CORVINUS fürdő egyedi húzómotívuma Corvin Mátyás reneszánsza, amely az új élménykomplexumnak is szerves részét képezi – ezáltal fenntartva az erős történelmi alapokon nyugvó, haladó szemléletet.

A THERMAL CORVINUS tulajdonosa Nagymegyer városa, amely 2001-től több mint 17.550.000,- euró mértékű beruházással fejlesztette a fürdőt, számos új attrakciót kínálva az ide érkezőknek.

A beruházástól a forgalomnövekedés mellett legfőképp a nyári időszak vendégszámának növekedését várják, s mindenekelőtt a gyermekes családokat és a fiatalokat kívánják megszólítani.

Fotó:  Kovács Zoltán

Nagymegyer város lakossága 8800 fő, de turistaszezonban az itt lévők létszáma megduplázódik. A város területén mintegy 400 szállásadót tartanak számon, ezek együttesen 4 500 vendégágyat kínálnak. 2018-ban a nyilvántartott vendégéjszakák száma 316 000 volt.

nagymegyeri fürdő
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.