cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. július 26., 13:09

Farnadon vendégszerepelt a Hungária München FC

2022. július 23-án egy barátságos mérkőzés erejéig farnadi és érsekkétyi labdarúgókkal mérkőzött meg a Hungária München FC.

Hungária
Galéria
+1 kép a galériában
a Hungária München FC farnadi és érsekkétyi focistákkal
Fotó: Lauko Sándor

Münchentől közel 40 kilométernyire található a valamivel több mint 12 ezres Ebersberg. A település a székhelye a Hungária München FC-nek, amely kizárólag München környékén élő, illetve ott dolgozó magyar sportemberekből áll. A 2019-ben alapított klub hivatalosan is részese az amatőr Bajor Királyi Liga (Royal Bavarian Liga) negyedik osztályának.

Nemzeti színek, identitás, közös szabadidős időtöltés, egészséges testmozgás és hozzá egy kis versenyszellem. Ez jellemzett minket egészen 2020 őszéig, amikor a siker is bekerült a szótárunkba. A bajor tartományi amatőr liga 4. osztályában veretlen szezont produkáltunk a németek mellett török, távol-keleti és egyéb »nemzeti« csapatok ellen, hogy aztán sporttörténelmi cselekedetként újoncként azonnal csoportelsők legyünk!”

– foglalták össze a München környéki magyar futballcsapat tagjai.

Hamar 35–40 tagúra bővült a csapat játékoskerete, így az egyre csak gyarapodó érdeklődők miatt hamarosan szervezni kezdték a Hungária München FC második csapatát. Az alapcsapat mellett így alakult ki a 35 éven felüliekből álló „öregfiúk” gárdája, aminek egyedüli felvidéki tagja, jó ideig csapatkapitánya volt a sokak által csak Nanaként ismert farnadi Lauko Sándor is. Rajta kívül erdélyi, kárpátaljai, délvidéki és természetesen anyaországi labdarúgók is a csapat tagjai.

Lauko Sándor ugyan ma már nem része a gárdának, ezzel együtt lelkesen szervezte a Hungária München FC felvidéki látogatását:

Az idén munkahelyet változtattam, így már focira sem tudok eljárni, annak viszont nagyon örülök, hogy a Hungária München FC öregfiúk csapata megtisztelt, hogy elfogadta a meghívásomat. Amikor terveztük ezt az alkalmat, bíztunk benne, hogy ezen a napon egy DAC-meccsre is sor kerül, amelyen közösen szurkoltunk volna… Ez sajnos nem jött össze, de biztosak vagyunk benne, hogy akár még idén ősszel, akár jövő tavasszal már egy dunaszerdahelyi kitérővel együtt tudjuk megismételni a mostani, 6:2-es Hungária-sikerrel záruló találkozót.”

A Hungária München FC legközelebb július 30-án lép pályára, akkor Ebersbergben az Ottobronx Otters lesz az ellenfelük.

Hungária
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.