2019. augusztus 11., 20:19

Farnadon is megünnepelték a Csemadok megalakulásának 70. évfordulóját

A kétnapos eseményre színes programokkal készültek a szervezők, tehát mindenki megtalálhatta a számára kedvező programot.

Farnad csemadok
Médialapozó
Fotó: Mészáros Vivien

A kétnapos rendezvény péntek délután a Böjte Csaba szerzetes által tartott szentmisével kezdődött.  A dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása.

Augusztus első napjaiban Farnadon adománygyűjtést szerveztek az erdélyi árváknak, melyet majd el is szállítanak az árvaházban élő gyermekeknek.  Rengeteg élelmiszer,  tanszer és ruha gyűlt össze.  Böjte Csaba szerzetes magával hozott pár gyermeket a farnadi Csemadok-napokra,  hogy a farnadiakkal együtt ünnepelhessenek és szórakozhassanak.

Fotó:  Mészáros Vivien

Péntek délután a hazai Estendøn zenekar után László Attila és az EszPé zenekar lépett színpadra. Este 10 órától a Balkán Fanatik csapott hatalmas bulit, majd az M-Vokal utcabáljával fejeződött be a pénteki program.

A szombati délelőttöt a gyermekeknek szentelték,  majd délután három órától kezdetét vette a gálaműsor,  ahol a hazai tehetségek mellett a külföldi vendégek is bemutatkoztak. A gálaműsort egy közös megható produkció zárta. A szereplők a Magyar vagyok című dalt adták elő a közönség segítségével.  A jó  hangulatot csak fokozta  a Kormorán együttes koncertje, majd a Zorall zenekar kedveskedett a rock kedvelőinek. Minden koncert után értékes tombolák találtak gazdára. 

A szerző a Pro Media Alapítvány újságíróutánpótlás-képzésének gyakornoka.

Farnad csemadok
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.