Európai mobilitási hét – Kassán ingyen utazhatnak a tömegközlekedéssel a sofőrök

Fábián Gergő 2019. szeptember 16., 17:28

Szeptember 16-tól 22-ig tart az Európai mobilitási hét, amelybe számos más szlovákiai várossal egyetemben Kassa is bekapcsolódik. A különböző rendezvények, programok mellett ez alatt az időszak alatt az érvényes jogosítvánnyal rendelkezők díjmentesen utazhatnak a városi tömegközlekedési eszközökön.

Fotó: TASR
Az előző évektől eltérően az idén a díjmentes utazást nem egy személygépkocsi forgalmi engedélyéhez kötjük. A szeptember 16-tól 22-ig tartó héten a Kassai Közlekedési Vállalat (DPMK) a környezetvédelmet azzal támogatja, hogy első alkalommal minden, érvényes jogosítvánnyal rendelkező sofőrnek ingyenessé teszi az utazást

– közölte honlapján a város.

Emellett szeptember 22-én, vasárnap, az autómentes világnapon mindenki, tekintet nélkül arra, van-e jogosítványa, díjmentesen veheti igénybe a városi tömegközlekedési eszközöket, az éjszakai járatokat is beleértve.

A rendezvénysorozat célja a társadalom környezettudatosságának erősítése, az egyének ösztönzése arra, hogy a közlekedés fenntarthatóbb formáit használják, vegyék igénybe a tömegközlekedést, kerékpározzanak vagy gyalogoljanak. Ennek érdekében a lakosságot Kassán is különféle programok várják, amelyek vasárnap érik el csúcspontjukat.

Fotó: TASR

Ekkor 9.00 és 16.00 óra között lezárják a forgalom előtt a Komenský utca egy részét, ahol egyebek mellett kialakítanak közlekedési játszóteret gyermekeknek, illetve egy pump-track pályát, de lesz biciklis tanácsadás és kerékpárszerviz is. A biciklisek mellett a futók és a görkorcsolyázók is találnak majd számukra érdekes programot. Az Európai mobilitási hetet Kassán szeptember 22-én a 15.30-kor induló Kerékpáros félmaraton zárja, amely a Nemzetközi Békemaraton útvonalát követi majd.

Tavaly az Európai mobilitási hét programsorozatába összesen 54 ország 2792 önkormányzata kapcsolódott be. A kampányban 54 szlovákiai település vett részt. 

Képgalériánk:
Fotó: TASR

0 HOZZÁSZÓLÁS