Európa és a magyarság jövőjéről is döntünk az EP-választáson

Nagy Miskó Ildikó 2019. május 21., 10:14

A Magyar Közösség Pártja a május 25-i európai parlamenti választások kapcsán hétfőn este a Tiszti Pavilon érdeklődőkkel teli dísztermében tartotta Komáromi járásbeli kampányzáró rendezvényét. A Himnusz közös eléneklésével végződött kétórás eseményen Menyhárt József, az MKP országos elnöke, valamint a párt gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke, Farkas Iván is jelen volt. A kampányrendezvényen Derzsi György, Kovács Koppány és Vadkerti Imre, valamint Bertók István Liszt Ferenc-díjas zongoraművész is fellépett.

Fotó: Bodó Károly

Miután a „Felvidéki Háromkirályok“ elénekelték az Egy vérből valók vagyunk című Ismerős Arcok-dalt, Becse Norbert, az MKP Komáromi járási elnöke amiatt érzett örömét fejezte ki, hogy a kampányzárón sokan összejöttek, tudatosítva: szombaton egy Európa jövőjét és irányultságát több évtizedre meghatározó, nagyon fontos EP-választásra kerül sor. Ezért a jelenlevőket arra kérte, hogy minél több rokonuk és ismerősük társaságában érkezzenek a választási helyiségekbe. Majd átadta a szót a házigazda járás egyetlen EP-képviselőjelöltjének, Tárnok Balázsnak, aki a műsorvezető szerepét is vállalta.

Fotó: Bodó Károly

Tárnok Balázs jogász hangsúlyozta: a két csúcsjelöltön, azaz volt MKP-elnökön kívül további 12 szakember is kéri a választópolgárok bizalmát. Mindannyian annak érdekében kívánnak munkálkodni, hogy az Európai Unió visszatérjen a hét évtizeddel ezelőtt felvállalt értékrendhez, vagyis a kereszténység-család-haza-hármashoz.

A jelenlevő kilenc képviselőjelölt egyetértett abban, hogy az EP-be bejutó MKP-s képviselőknek elsősorban a hagyományos európai értékrendért, az átfogó kisebbségvédelmi rendszer kialakításáért, Európa fenntartható fejlődéséért, a népességfogyás és a munkaerőhiány megfékezéséért, illetve a migrációs problémák orvoslásáért kell dolgozniuk. Szerintük téves az a gyakorta hangoztatott vélemény, hogy Brüsszel úgyis túl messze van, s minket idehaza nem érintenek a távolban meghozott döntések. Ellenkezőleg: az EP döntései sokszor felülírják a szlovák parlament határozatait, s akár a benyújtott petícióink által is kommunikálhatunk az uniós intézményekkel.

„Olyan új vezetők és EP-képviselők kellenek, akik a jó folyamatokat felgyorsíthatják, ám a rosszakat leállítják. Olyanok, akik nem engedik szétrombolni az európai kereszténységet, illetve és az egész vén kontinenst. Olyanok, akik nem engedik be a migránsokat Európába, hanem a valóban rászorulóknak a szülőföldjükön segítenek. E tekintetben fontos, hogy szövetségesei legyünk Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, aki a magyar kerítésekkel egész Európát védi. Egyetértünk vele abban, hogy azokat mindaddig nem szabad lebontani, amíg a migránsveszély fennáll!“ - fejtette ki a rendezvényen Berényi József.

Képgalériánk:
Fotó: Bodó Károly

Hozzáfűzte: Európa jelenlegi vezetői 15 százalékkal csökkentenék a mezőgazdasági és területfejlesztési támogatásokat, s az így megtakarított pénzt a migránsok támogatására költenék, ami megengedhetetlen. Kiemelte: az őshonos nemzeti közösségeket európai jogi normákkal kell védeni. 

Csáky Pál listavezető az összetartó csapat fontosságát hangsúlyozta. Megjegyezte: a választási kampány során az MKP elnökének tett ígéretéhez híven több mint 10 ezer kilométert autózott, hogy Felvidék minden tájára eljusson, s beszéljen az idei EP választások sorsdöntő jelentőségéről. Úgy látta, hogy mindenütt megvan az az erős, elszánt magyar mag, amely bizakodva vállalja a további küzdelmet, s élteti a felvidéki magyarságot.

Képgalériánk:
Fotó: Bodó Károly

Leszögezte: az Európai Unió alapgondolata jó, csak az időközben kinőtt vadhajtásokat kell lenyesegetni. „Mi a magyar glóbuszért is küzdeni akarunk, győzünk, megcsináljuk, ha a hazai magyar választópolgárok kellő számban elmennek szavazni!“ - hangsúlyozta.

„Csak az etnikai alapon nyugvó képviselet az igazi, csak az MKP-sok képviselik igaz módon a felvidéki magyar közösség érdekeit. Csupán e pártot ismeri el egyetlen felvidéki magyar pártként az anyaország kormánya, miközben összetartunk más külhoni magyar pártokkal" - fogalmazott a kampányrendezvényen Menyhárt József országos elnök.

Fotó: Bodó Károly

0 HOZZÁSZÓLÁS