Esterházy-emléktáblára indult gyűjtés Léván

hirek.sk 2012. március 15., 12:11
POZSONY. Emléktáblát kaphat gróf Esterházy János Léván. Az elképzelés megvalósítása érdekében gyűjtést hirdetett a Lévai Esterházy János Emléktábla Bizottság. Az átláthatóság érdekében a szervezők téglajegyeket bocsátottak ki.

A Lévai Esterházy János Emléktábla Bizottság azzal a céllal alakult, hogy Léván olyan emlékhelyet hozzon létre a mártír politikusnak, ahol a környék magyarsága időről időre leróhatja majd kegyeletét. A Czeglédi Péter Református Gimnázium épületére tervezett emléktábla majdani készítőjét pályázat útján szeretnék kiválasztani.

A Lévai Esterházy János Emléktábla Bizottság valamennyi lévai magyar szervezet és intézmény támogatásával közadakozást hirdet meg a vértanúhalált halt szent emlékű gróf leendő lévai emléktáblájának elkészítésére.

A meghirdetett közadakozást a lehető legátláthatóbbá szeretné tenni a bizottság, ezért az adakozók számára sorszámmal feltüntetett téglajegyeket bocsát ki.

A bizottság célja, hogy még ebben az évben felavathassák az emléktáblát. További információk találhatók a reviczky.lv@stonline.sk e-mail címen.

Forrás: Hírek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS