2021. augusztus 9., 17:51

Esélyegyenlőségi és érzékenyítő nap Nyárasdon

Gyere közelebb címmel esélyegyenlőségi napot szervezett a nagypakai Grace Egészségkárosultak és Mozgáskorlátozottak Egyesülete a nyárasdi termálfürdőben.

Grace-Nyárasd
Fotó: Grace Egyesület-Nagypaka

A Nagypakán működő szervezet vezetője, Sárközi Tibor portálunknak elmondta, az érzékenyítő programmal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a fogyatékkal élők is teljes jogú tagjai a társadalomnak.

Az érzékenyítő napok azért is fontosak a számunkra, mert így személyesen tudunk beszélgetni az egészséges emberekkel, és le tudjuk rombolni az előítéleteket. Véleményem szerint ez a nap jelentős szemléletformáló esemény is mindenki számára”

– hangsúlyozta a szervezet vezetője.

Grace-Nyárasd
Fotó:  Grace Egyesület-Nagypaka

A kétnapos rendezvény célja az volt, hogy bemutassák a fogyatékkal élők világát és felhívják a figyelmet a mindennapi nehézségekre. Fontosnak tartják továbbá a fogyatékkal élő emberek iránti pozitív szemlélet és hozzáállás kialakítását, nem utolsó sorban a segítségnyújtás módjának megtanítását a társadalom és különösen a fiatal generáció számára.

Grace-Nyárasd
Fotó:  Grace Egyesület-Nagypaka
Egymás elfogadásával, a tolerancia kialakulásának elősegítésével közösen kialakíthatunk egy élhetőbb világot”

– mondta el Sárközi Tibor. A sporton keresztül próbálják közelebb hozni egymáshoz az embereket. Többféle sportágban versenyzett a huszonöt résztvevő, akik között voltak fiatalabbak és idősebbek egyaránt. A szombati napon triatlon, darts és egyéb versenyszámokban jeleskedtek a programon résztvevők, vasárnap pedig barátságos futballmérkőzést tartottak a fürdőben.

Grace-Nyárasd
Fotó:  Grace Egyesület-Nagypaka

Czucz Júia, a Grace Egyesület tagja elárulta, hogy az elégedett mosolyokért és a vidámságért megéri szervezni az eseményeket, hiszen ez tölti fel a szervezőket is.

Az esemény kezdetére ellátogatott Forró Krisztián, az MKP elnöke, valamint Zuzana Stavrovská, fogyatékosságügyi biztos is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.