2019. november 22., 16:44

Érsek végre lépett: megkezdték a komáromi Vág-híd megerősítését

Megkezdődtek a komáromi Vág-híd megerősítésével kapcsolatos munkálatok.

Vág-híd-petíció
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

„Múlt héten aláírtuk a szerződést a kivitelezővel, aki a híd ideiglenes alátámasztását fogja elvégezni. A hét elején átadták az építési területet. A jövő hét folyamán elkezdik a műsziget kialakítását” – tájékoztatott Karolína Ducká, a Közlekedésügyi Minisztérium szóvivője.

A komáromi Vág-híd alátámasztásával párhuzamosan a híd teljes körű felújításáról szóló projekt is készülőben van. A híd 64 éves, ami már önmagában elég indok a felújításra.

A közlekedési tárca több közlekedéssel kapcsolatos projekt megvalósításán dolgozik Komáromban. Jövőre befejeződik az új Duna-híd építése, és az elkerülőút előkészítésén is intenzíven dolgoznak.

Elutasítom azokat a kijelentéseket, melyek szerint nem törődünk Komárom közlekedési helyzetével és az ott élők biztonságával. Dél-Szlovákiában a közlekedési infrastruktúra állapotát – az elsőrendű főutakat is beleértve – sokáig teljesen figyelmen kívül hagyták. Ezért a Szlovák Útkezelő Vállalattal együtt azon dolgoztunk, hogy az építkezések és ezek előkészítése ebben a régióban is felerősödjön”

– mondta Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter.

A Komárom környéki régió előkészített projektjei között szerepel egyebek mellett több kereszteződés felújítása is: a nagymegyeri I/13-as és I/63-as, a csilizradványi I/13-as és III/1394-es, a medvei I/13-as és III/1404-es, valamint az izsapi I/13-as és III/1407-es utak kereszteződéséé.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Hozzászólások

Fehér István 2019. 11. 24., v - 14:04
Mióta is játssza a minisztert a "rampa - garambó"? Még mindig merészel hablatyolni? Ha Komáromban lakna, már elkészült volna, ahogyan az új hídhoz kapcsolódó elkerülő út is! Apropó! Arról majd bevezetik a kamionforgalmat a városba? Erre a Vág hídra? Netán épül egy új híd a Vág felett is?