2020. október 14., 16:02

Erősítés érkezett a komáromi kórházba: katonák segítenek be a tesztelésbe

A jelenlegi járványügyi helyzetben az Agel-hálózathoz tartozó komáromi kórházban október 14-től már a hadsereg tagjai is közreműködnek a páciensek útbaigazításánál és Covid-19-mintavételénél. A mobil tesztállomáson naponta 6-tól 22 óráig folyik a tesztelés, miközben az intézménybe érkezők szétválogatását a bejáratnál kialakított új triázsrendszernél végzik.

Fotó: Agel Rt.

Az alkalmi egyenruhás segédek jóvoltából gyorsabbá és biztonságosabbá válhat a kórház területére lépő páciensek tájékoztatása, s ők az időnként felmerülő problémák megoldásából is kiveszik a részüket.

"Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani azért, hogy az egészségügyi és védelmi minisztérium gyorsan reagált a kérelmünkre, s a hadsereg emberei besegítenek a pácienseink útbaigazításánál, illetve másféle teendőknél. A katonáknak a mobil tesztállomáson is hasznukat vesszük, ahol a koronavírus-mintavétel történik" – mondta el Miroslav Jaška kórházigazgató.

Fotó: Agel Rt.

Egyébként a hadsereg segítségére váratlan helyzetekben is mindig számítani lehet. Talán akadnak, akiket a katonák látványa aggályokkal tölt el, de ahogy megtudtuk: a komáromi kórház igazgatósága továbbra is ura a jelenlegi járványügyi helyzetnek, ám e segítség az egészségügyi dolgozók és a páciensek javára válik. Az intézményben a tervezett műtéteket elvégzik, a szigorú beteglátogatási tilalom pedig annak visszavonásáig érvényben van.

Az igazgató végül leszögezte: a kórházban kisebb eséllyel és kockázattal fertőződhetünk meg, mint az intézményen kívül töltött mindennapjaink során.

Megosztás
Címkék