cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. június 17., 11:36

Erős nyári szezonra készül a kassai reptér

Az idei nyári szezonban a kassai repülőtérről nyolc ország tíz célállomására több mint 600 charterjárat indul, ami alig marad el a koronavírus-járvány előtti adatoktól. A reptér vezetése szerint alaposan felkészültek a nyári idényre.

Kassa, reptér, repülőtér, repülőgép
Fotó: airportkosice.sk

Bár a nyári turistaidény a kassai repülőtéren már májusban elstartolt, amikor felszállt az első repülőgép az egyiptomi Gurdaka felé, júniusban kezd igazán beindulni a „nagyüzem”, újabb és újabb célállomások, például Ciprus, Tunézia, Görögország vagy Törökország felé is indulnak járatok.

Az idei nyári szezonra több mint 600 charterjárat van betervezve, ami éves szinten 19 százalékos növekedést jelent – közölte Thomas Dworschak, a kassai repülőtér ügyvezető igazgatója. „A COVID előtti időszakkal, 2019-cel összehasonlítva mindössze 4 százalékkal alacsonyabb a tervezett járatok száma. Örömmel nézünk a nagyon intenzívnek ígérkező idény elé, egyúttal arra biztatjuk a kelet-szlovákiai nyaralókat, ne tétovázzanak a nyaralás kiválasztásánál, mert információink szerint sok időpont már most teltházas” – mondta.

Az utazási irodák nyolc ország tíz célállomására kínálnak utazásokat a kassai repülőtérről történő indulással, ezek a törökországi Antalya, a bulgáriai Burgasz, a görögországi Iráklion és Rodosz, a horvátországi Brač, az egyiptomi Gurdaka és Marsza Matrúh, a tunéziai Monasztir, a ciprusi Lárnaka és az olaszországi Lamezia Terme. Ebből két helyszín, Brač és Marsza Matrúh újdonság, korábban Kassáról nem indultak ide gépek.

Štefan Fedák, a repülőtér igazgatótanácsának tagja szerint alaposan felkészültek a nyári idényre. Egyebek mellett megnövelték a személyzet számát több részlegen, például az utasellátásnál, a biztonsági ellenőrzésnél vagy a rakodóknál.

Várjuk az utasokat, akiket egyúttal emlékeztetnék, hogy utazás előtt ellenőrizzék irataik érvényességét és időben, ideális esetben a gép indulása előtt két órával érkezzenek meg a repülőtérre”

– tette hozzá.

A nyári charterjáratok mellett természetesen a rendszeres járatok is várják az utasokat. A kassai reptérről a LOT Varsóba, az Austrian Airlines Bécsbe, a Wizz Air Londonba, a Ryanair pedig Prágába, Londonba, Liverpoolba és Dublinba indít rendszeres járatokat heti több alkalommal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.