2019. november 30., 11:50

Enyhe lavinaveszély a Tátra magasan fekvő területein

A Magas-Tátrában és a Kis-Fátrában hullott a legtöbb hó az elmúlt éjszaka. A Tátrában, 2000 méter felett emiatt kisebb lavinaveszély is kialakult.

Magas-Tátra
Fotó: TASR

„A Magas-Tátra északi, északkeleti és keleti részén, a magasabban fekvő területeken 20-50 centiméter magasságú hótakaró terül el, a régi havon újabb rétegek alakultak ki. Nem lehet kizárni, hogy ezek az új rétegek megmozdulnak, emiatt hirdettük ki a legalacsonyabb fokozatú lavinaveszélyt” - mondta el Anton Sedlák, a Hegyi Mentőszolgálat Lavina-előrejelző Központjának munkatársa.

A magas hegyekben szombat reggel nagyrészt ködös az időjárás, felhős az égbolt, nyugaton némi csapadék is hullott, a Tátra keleti oldalán pedig részben borult az ég. A levegő hőmérséklete -3 és -11 fok közt van.

Pénteken az 1500 méter feletti területeken mintegy 10 centiméternyi új hó hullott, de voltak helyek, ahol csak hószállingózást regisztráltak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.