2019. január 31., 09:50

Energiatakarékos lesz a községháza épülete Illésházán

A Dunaszerdahelyi járásban található Illésháza a Környezeti Minőség Operatív Program keretében 357 170 euró nagyságú vissza nem térítendő támogatást kapott a községháza energiafelhasználásának csökkentésére, ebből 17 858 eurót a község fedez.

illeshaza.jpg
Fotó: archívum

A község honlapján az áll, hogy a községháza épületének felújításával csökkentik annak energiafelhasználását. A projektet a tervek szerint 2019 szeptemberéig kivitelezik.

A homlokzat és a mennyezet hőszigetelésével, valamint a külső nyílásszerkezetek kicserélésével, illetve a fűtés és világítás korszerűsítésével javul az épület műszaki állapota, és így energiatakarékosabb lesz. A munkához szükséges anyagokat úgy választották ki, hogy azok megfeleljenek a célnak, tehát az épület energiatakarékossá alakításának. A projekt megvalósításához jó minőségű anyagokat és eljárásokat fognak alkalmazni, így az épület a következő generációknak is szolgálni fog.

A projekt befejezése után nem lesz szükség további befektetésre, költségek csak az épület üzemeltetéséből és karbantartásából adódhatnak. A projekt jelentős összegeket spórolhat meg a településnek, a felújítással ugyanis csökkennek az épület karbantartásával járó költségek.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!