2022. november 5., 16:14

én, Petőfi Sándor

Zenés-verses összeállításra invitálta a Kürti Alapiskola a verset kedvelő közönséget. Zsúfolásig megtelt az előadóterem.

én, Petőfi - Kürt
Fotó: facebook

Az előadást Pócs Krisztina és Melecski Andrea pedagógusok állították színpadra. Melecski Andrea igazgatóhelyettes elmondta, Kürtön hagyománya volt a Petőfi-délutánoknak, majd a Majer István Szakmai Napok keretében került ezekre sor. A láncot a Covid-járvány két évre megszakította, de most folytatódik. Az összeállítással a Petőfi 200 programhoz is csatlakoztak.

én, Petőfi, Kürt
Fotó:  Kecskés Martin
Jankulár Tamás

„Az irodalmi színpadba nemcsak a 7-8-9-es tanulókat, hanem a kisebbeket is bevontuk, eljöttek szerepelni ma már egyetemista volt diákjaink, egy gyermekgondozási szabadságon lévő kollégánk, sőt a szülők is belekapcsolódtak az előadásba. Kisdiákunk apukája, Sándor Ferenc nagybőgőn kísérte az előadást, fia Feri hegedült, Václav Tihamér, a Hajnalvándor zenésze pedig fúvós hangszereken játszott.

Három Petőfink is volt, két kisebb és egy nagyobb

– felidéztük a nagy költő gyerekkorát, életének fontos állomásait – a szülői házat, szerelmeit, a szabadságharcot, szavaltunk vagy énekeltünk a verseiből. Négy hétig gyakoroltunk, de megérte, mert az előadással nagy sikert arattunk” – mondta Melecski Andrea.

én, Petőfi, Kürt
Fotó:  Kecskés Martin
Václav Tihamér és Sándor Ferenc

Meghívott vendégük Zsapka Attila volt, akivel az ismertebb dalokat a közönség együtt énekelte.

én, Petőfi, Kürt
Fotó:  Kecskés Martin
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.