Emléktáblával tisztelegnek Kolár Péter emléke előtt Kassán

Fábián Gergő 2019. június 11., 14:09

A Csemadok Kassai Városi Választmánya domborművel ellátott emléktáblával kíván tisztelegni néhai elnöke, Kolár Péter emléke előtt. A bronztábla a kassai Csemadok-székház belső udvarának falát díszíti majd, és a tervek szerint még az idén elkészül.

Kolár Péter (1947-2017) meghatározó személyisége volt nemcsak a kassai, de az egész felvidéki magyar közéletnek, évtizedeken át a városi, majd az országos Csemadokban titkári és elnöki munkakört töltött be, valamint a Thália Színház igazgatójaként tevékenykedett.

„Az emléktábla elkészítéséhez szükséges összeget részben a Bethlen Gábor Alap anyagi támogatásából, valamint abból az összegből fedezzük, melyet a Csemadok az idén Kassa Város Díjában részesülve juttatásként kapott. A teljes költség azonban – számításaink szerint – ennél még néhány száz euróval magasabbra rúg, így Önökhöz fordulunk segítségért. Kérjük mindazokat, akik fontosnak tartják Kolár Péter emlékének megőrzését, lehetőségeikhez mérten támogassák az emléktábla ügyét” – fogalmaz közleményében a Csemadok Kassai Városi Választmánya.

Az adományokat személyesen a kassai Csemadok-titkárságára (Kovács utca 38.), vagy átutalással az alábbi számlaszámra lehet eljuttatni: IBAN SK71 5200 0000 0000 0559 7424. Az adományozókat arra kérik, a megjegyzés rovatba írják be: Kolar. A gyűjtés 2019. szeptember 30-án zárul.

0 HOZZÁSZÓLÁS