2021. szeptember 2., 07:17

Élvezik az együttlétet az Új Évszázad nyugdíjas klub tagjai

Nem mindennapi a klub tagjainak aktivitása. Amíg a koronavírus járvány nem korlátozta tevékenységüket, szinte naponta sportoltak, számos összejövetelt szerveztek, bekapcsolódtak a város életébe. Bizony nehezen viselték a Covid időszakát. Legutóbb a jubilánsok köszöntésére gyűltek össze.

új évszázad
Médialapozó
Fotó: facebook
Jubilánsok köszöntése
Minden évben novemberben, az idősek hónapjában szoktuk köszönteni azokat a tagjainkat, akik kerek születésnapjukat ünneplik. A tavalyi évben nem tudtuk megtartani, így a 2020-ban jubilálók is most lettek felköszöntve. Mivel ennek a fránya vírusnak a Delta változata most is itt ólálkodik körülöttünk, az ünnepséget kicsit előbbre hoztuk

 – mondta el a klub elnöknője, Klemász Magdolna.

Új évszázad nyugd.klub
Kép forrása: Cvirik Katalin
Klemász Magdolna, az Új Évszázad nyugdíjas klub elnöke és Szabó Eugen Párkány polgármestere

Kitért arra is,

talán az idősebb korosztályt viselte meg legjobban a bezártság.

Csak emailen vagy a közösségi médián keresztül tarthatták a kapcsolatot, ami nem tudta helyettesíteni például a megszokott hétfői találkozásokat, amikoris elpanaszolták egymásnak bajaikat, gondjaikat, megosztották örömüket. Testi aktivitásaik is lecsökkentek, pedig a sport fontos az időseknek nem csak testük karbantartásához, de az optimista gondolatok fenntartásához is.

Új évszázad nyugd.klub
Kép forrása: Cvirik Katalin
Igaz, néhányan naponta sétáltunk a Duna parton vagy tevékenykedtünk a kertben, sőt részt vettünk a Vit Vitalitas téli futásban is, amit mi szeniorok gyors gyaloglással teljesítettünk

– emelte ki az elnöknő. Hozzátette,

az időskor, a betegségek és a kegyetlen járvány is ritkította soraikat. Tavalytól 13-an távoztak közülük.
Új évszázad nyugd.klub
Kép forrása: Cvirik Katalin

Remélik, a mostani koronavírushullám nem lesz hosszú és folytathatják a nyár elején elkezdett tornát, turisztikát, közös fürdőzést és természetesen a városi kultúrprogramokon és brigádokon való részvételt.

A klub tavaly ünnepelte volna fennállásának 20. évfordulóját. Erre az alkalomra képes emlékkönyvet adtak ki, hogy a tagok fel tudják idézni az együtt eltöltött szép órák emlékét.
új évszázad
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék