2020. március 9., 12:44

Elmarad a március 15-i megemlékezés Losoncon

A koronavírus-fertőzés terjedésének akadályozása érdekében, elővigyázatossági okokból elmarad a március 13-i időpontra tervezett ünnepi műsor Losoncon. A Kármán József Alapiskolában azonban egész napos megemlékezéssel ünnepelnek- írja közösségi oldalán a Kármán József Alapiskola és Óvoda. 

Csúsz Péter, igazgató, portálunknak elmondta: a közegészségügyi hivatal és a belügyminisztérium rendeleteinek értelmében, valamint a szülők kérését figyelembe véve fújták le az Apollo Moziban megrendezésre kerülő rendezvényt. Ezért az iskolában osztályonként emlékeznek meg a szabadságharc hőseiről. Hozzátette azt is, hogy a Határtalanul! program keretében Aradra szervezett tanulmányi kirándulás szintén elmarad.

Hogy áprilisban jönnek-e hozzánk a pápaiak, egyelőre nem tudni, ahogyan azt sem, hogy az Erasmus+ program keretében utazhatunk-e májusban Litvániába. Egyelőre várjuk a fejleményeket”

- mondta az igazgató.

Demecs Andrea, a Csemadok Losonci Alapszervezetének elnöke úgy nyilatkozott, mivel a műsor leginkább az alapiskolás diákokra épült volna, a szülők viszont nem akarták engedni gyermekeiket a rendezvényre, így nélkülük a program nagy részét nem tudták volna megvalósítani. A március 15-re, vasárnapra tervezett szabadtéri koszorúzást viszont megtartják.

Március 5-én indult az idei Kármán Napok rendezvénysorozata. Egyelőre csupán a forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett programot mondtuk le. Jelenleg úgy látom, hogy a soron következő rendezvényeinket a tervezett időpontokban megtartjuk, viszont minden attól függ, hogy rendelkezik az önkormányzat”

- magyarázta, hozzátéve: ez elsősorban elővigyázatosság.

Losoncon ezidáig nem regisztráltak koronavírussal fertőzött beteget.

Megosztás
Címkék