2019. december 21., 09:30

Elkészült a Sajó hídja Berzétén

Teljes körű felújításon esett át a berzétei Sajó-híd. A munkálatok összköltsége meghaladta a 385 000 eurót.

201609041826530.00000000001a_berzete_8.jpg

A TASR hírügynökséget Anna Terezková, a Kassa Megyei Önkormányzat szóvivője tájékoztatta pénteken. Hozzátette: a felújított híd az átlagosnál jobb minőségű és tartósabb, az országban egyedinek számító vízszigetelést kapott.

A hidat 1961-ben adták át a forgalomnak, azóta nem esett át teljes körű felújításon, csupán a szokásos karbantartási munkálatokat végezték el rajta.

„A híd felújítása az évek óta tartó, balesetveszélyes állapot miatt elengedhetetlen volt. Korábban megrongálódott a korlát egy része is, aminek következtében a gyalogos átkelés is balesetveszélyessé vált” – fejtette ki Karin Bodnárová berzétei alpolgármester. A felújítási munkálatok öt hónapot vettek igénybe. A költségeket a megye az Európai Beruházási Banktól felvett hitelből fedezte.

A hidat főleg Berzéte és Berzétekőrös lakosai használják a Rozsnyó és Kassa felé vezető úton. A felújítás ideje alatt csak elkerülő úton tudták megközelíteni Rozsnyót, 4 kilométeres kerülővel.

Terezková elmondása szerint a megye egyik prioritása a hidak felújítása, amelyek közül nem egy balesetveszélyes állapotban van. 2020-ban 22 hidat terveznek rekonstruálni. Emellett ellenőrzik a gödrösihez hasonló szerkezetű hidak állapotát is, amelynek egy része októberben leszakadt. „2020-ban is folytatódnak az ellenőrzések, és ha azt fogjuk látni, hogy ezek a hidak nagyon rossz állapotban vannak, akkor prioritást fog élvezni a felújításuk” – ígérte Rastislav Trnka kassai megyefőnök.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.