2022. november 24., 13:37

Elkészült a Mini Zalaba

Nyitra Megye Önkormányzatának támogatásával a napokban elkészült a Mini Zalaba, vagyis a Lévai járásban fekvő község épületeit miniatűr formában bemutató tárlatanyag.

Mini Zalaba
Mini Zalaba
Fotó: Zalaba Község

Amint azt az ötletgazda, Bögi Pathó Melinda polgármester asszony kérdésünkre megfogalmazta, többször járt Szarvason és Kisbéren, ahol megnézte a Mini Magyarországot, s elhatározta, annak mintájára elkészítik a Mini Zalabát:

Az eredeti terv az volt, hogy a kamocsai Gasztrofesztiválon minden érdeklődőnek lehetőséget kínálunk arra, hogy sétáljon a falu kicsi épületei között; a mini templom mellett a tiszteletes asszonnyal, a községháza mini épülete előtt pedig velem… Zalabát akartuk elvinni Kamocsára. Az idén azonban nem rendezték meg a fesztivált. Jövőre viszont akár oda, akár máshová is elvihetjük a Mini Zalabát, hiszen a miniatűr épületek mozdítható elemekből vannak összeállítva.”

Mint mondja, ezeket a kicsi épületeket szeretnék kiállítani; a terveik szerint hamarosan megújuló régi vízi malomban kapnának állandó helyet.

„Minden munkálatot a falu önkéntes, ügyes kezű emberei végeztek el, nagy lelkesedéssel. Még hátra van az épületek apró részleteinek a kidolgozása, s az információs táblák elkészítése, elhelyezése is várat magára” – tette hozzá a polgármester asszony, majd így zárta gondolatait:

A cél: merjünk lépni új dolgok felé, megvalósítani az álmainkat, a »mini« álmokat és a nagyokat is. Vallom, hogy ha megvan a terv és az akarat, minden lehetséges. Zalaba egy kicsi, de élő falu, élő közösséggel, amit mutatott az is, hogy ebbe a projektbe is bekapcsolódtak kicsik és nagyok, gyerekek és nyugdíjasok, férfiak és nők egyaránt. Szeretném minden módon, így a Mini Zalabával is láttatni ezt a csendes, gyönyörű falut.”
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.