2019. május 3., 18:29

Elképesztő szélhámosság: így csalt ki tízezer eurót az idős asszonytól egy ismeretlen tettes

Tízezer eurót csalt ki egy 87 éves kassai nyugdíjastól egy ismeretlen tettes, aki úgy tévesztette meg az idős asszonyt, hogy a fiának adta ki magát. A rendőrség nyomozást indított az ügyben – közölte Jana Mésarová, a Kassai Rendőr-főkapitányság szóvivője.

szélhámos
Fotó: pluska.sk

„A tettes felhívta az asszonyt, először gratulált neki a névnapjára, majd azt mondta, éppen a bankban van, sürgősen át kellene utalnia egy összeget, de nincs elég pénz a számláján, és 10 ezer euró készpénzre lenne szüksége. Az idős asszony kivette a pénzt a bankból, majd a csaló utasításai alapján átadta egy idegennek” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy az ismeretlen személy a fia kollégájaként mutatkozott be.

Mivel az eset védett személy ellen elkövetett bűncselekménynek minősül, a tettes háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető.

A rendőrség rendszeresen figyelmezteti az idős embereket, hogy ne dőljenek be a hasonló trükköknek, és felhívja a figyelmüket, hogy legyenek óvatosak az idegenekkel.

„A legjobb, ha a lakosok azonnal értesítik a rendőrséget, amint az első gyanús jeleket észlelik. Még akkor is, ha a gyanújuk később nem igazolódik be” - tette hozzá Mésarová.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.