Elismerések átadásával zárult a XXII. Mécs László Szabadegyetem

Fábián Gergő 2019. július 15., 11:40

A 2019. július 8-14. között zajló, az idén már huszonkettedik alkalommal megrendezett Mécs László Szabadegyetem ünnepi műsorral ért véget, amelynek keretében elismerést vehettek át a Kassa-környéki járás Csemadok-tagjai, akik munkájukkal hozzájárultak a szervezet sikereihez.

Fotó: Zborai Imre

A XXII. Mécs László Szabadegyetem utolsó napján a táborlakók ünnepi szentmisén vettek részt a jászóvári Premontrei Apátság Keresztelő Szent János-templomában. Délután a Csemadok megalakulásának 70. évfordulója alkalmából ünnepi műsort tartottak Hűség a szülőföldhöz, hűség a nemzethez, hűség az anyanyelvhez címmel. Ünnepi beszédet mondott a szabadegyetem fővédnöke, Petneházy Attila, a magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos.

Képgalériánk:
Fotó: Zborai Imre

A műsor során egyrészt kiértékelték a Csemadok, valamint a Bódva-völgye, a Kanyapta és a Hernád mente magyarok által lakott településein működő alapszervezetek tevékenységét és sikereit, másrészt a régió 70 Csemadok-tagjának sokéves munkáját ismerték el Hűségért emléklappal.

A díjazottak listája ITT érhető el.

0 HOZZÁSZÓLÁS