Elindultak Budapestre az "Otthonról haza" bringatúra résztvevői

Pomichal Krisztián 2019. augusztus 18., 13:46

Lapunk is beszámolt az Otthonról haza névre hallgató kezdeményezésről, melyet néhány magyar fiatal álmodott meg, hogy egy biciklitúra keretében hozzák össze a Kárpáthaza magyarjait, jelezvén, éljünk bárhol is a Kárpát-medencében, hazajárunk egymáshoz.

Fotó: Pomichal Krisztián

Kárpátaljáról, Erdélyből és Délvidékről már napokkal ezelőtt elindultak a túra résztvevői, a felvidéki kontingens pedig ma délelőtt 11 órakor rajtolt el a dunaszerdahelyi MOL Arénától. Körülbelül egy tucatnyi bringás gyűlt össze a stadion tövében, bár néhányan csak pár kilométer erejéig csatlakoztak a budapesti, augusztus 20-ai ünnepségre igyekvő túrázókhoz.

Képgalériánk:
Fotó: Pomichal Krisztián

Gubík László vezetésével a Via Nova ICS is képviseltette magát, négyfős különítményük Dunaszerdahely határáig kísérte el a csoportot, amely Gúta érintésével Révkomáromba tart, hogy egy jó hatvan kilométeres etap után megpihenjenek. Hétfőn Bicskéig, majd a túra zárónapján egészen Budapest szívéig, a Nemzeti Múzeum kertjéig tekernek, hogy ott találkozzanak a Beregszászról, Nagyváradról illetve Szabadkáról érkező magyarokkal, és együtt ünnepeljék meg Szent István napját.

Gútáig egyébként a csoporttal teker Dr. Illés Boglárka, a magyar kormány ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára is.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS