2020. október 26., 18:27

Elhalasztották a tervezett egynapos műtéteket Komáromban

Négy új lélegeztetőgépet helyeztek üzembe az Agel csoport által működtetett komáromi kórházban a súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek ellátására. A kórház az államtól kapta kölcsön a berendezéseket. További 33 ágyat alakítottunk át a fertőzöttek számára, ebből kettőt gyerekeknek - tájékoztatott Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Jelenleg 24 koronavírus-fertőzöttet kezelnek a kórházban, egyik páciensnek sincs szüksége lélegeztetőgépre - erősítette meg az igazgató. Az egészségügyi intézmény több orvosának és dolgozójának vannak tapasztalatai az új gépekkel, de Jaška arra figyelmeztet, hogy a helyzet percről percre változhat.

A kórház vezetése a járvány második hullámának kezdetekor megtette a szükséges intézkedéseket. Október 8-án a neurológiai osztályt ideiglenesen áthelyezték a részleg régi helyiségeibe, a P pavilonba, és más átszervezéseket is végrehajtottak. „A belgyógyászat teljes ötödik emeletét átalakítottuk a COVID-19-betegek ellátására" - mondta a kórház igazgatója.

A átszervezés az egynapos sebészeti ellátást is érinti. „A fertőzésveszély miatt úgy döntöttünk, hogy október 26-tól 14 nappal elhalasztjuk a tervezett egynapos sebészeti beavatkozásokat" - tájékoztatott Jaška.

Megosztás
Címkék