2021. december 9., 11:17
Frissítve: 04:20

Életfogytiglani börtönbüntetést kaphat Alsóhatár polgármestere

Életfogytiglani börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért az ügyész idősebb Dora Ferencre, Alsóhatár (Dolný Chotár) polgármesterére.

Ferenc D.
Fotó: TASR

Ezt a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) bazini szenátusa előtt tartott záróbeszédében mondta Bohdan Čeľovský, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze.

Dora Ferencet három másik vádlottal együtt több gyilkosság megrendelésével, illetve elkövetésével, csalással, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel, valamint azzal vádolják, hogy a Sátor-banda tagja.

Életfogytiglani börtönbüntetést kért az ügyész Ladislav Alföldi-re, ifjabb Dora Ferencre pedig, mivel elkezdett együttműködni az igazságszolgáltatással, 22 év börtönbüntetést. A negyedik vádlottra, Szamaránszky Rolandra 24 év börtönbüntetést kért az ügyész.

Az ügyész szerint bebizonyosodott, hogy

Dora Ferenc és a többi vádlott is együttműködött a Sátor-banda néven ismert bűnözői csoporttal.

Számos bűncselekmény elkövetését rendelte meg a banda, amelyekért pénzzel és egyéb dolgokkal fizetett

– jelentette ki, és hozzátéve, hogy idősebb Dora Ferenc a gyanú szerint szoros kapcsolatban állt Sátor Lajossal, a bűnözői csoport főnökével. Az ügyész záróbeszédében elmondta, hogy Dora Ferenc és Ladislav Alföldi beismerte, hogy közük volt egy stróman, Peter Nagy meggyilkolásához.

A vád szerint a gyilkosságokat Dora Ferenc rendelte meg, hogy elhallgattassa a strómanokat. Rendőregyenruhába öltözve állították meg az áldozatokat, megbilincselték őket, és a banda egy másik tagjának tulajdonában levő régi csárda épületébe kísérték őket. Órákon át ott tartották, majd egy kiásott sírhoz kísérték, megfojtották és elásták az áldozatot.
 
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.