2023. március 3., 12:09

Elektromos kerékpárt nyert? Biztos?

Naponta újabb és újabb trükkökkel verik át a hiszékeny embereket a csalók. Most éppen elektromos kerékpárt lehet nyerni. Vagy nem?  

elektromos kerékpár raktárban
Ha ezt a hirdetést látja, ne adja meg a kártyaadatait
Fotó: Rendőrségi felvétel

A napokban egy olyan versenyt láthattak, amelyben egy elektromos kerékpár volt a nyeremény. A tavaszias idő bizonyosan sokakban felkeltette a biciklizés iránti vágyat, így sokan bekapcsolódtak.

A szervezők aztán mindenkinek írtak, hogy ő nyert, megkapja a biciklit, csak a futárt kell kifizetnie, amihez küldenek egy linket.

A linken a kártyaadatok megadását kérik. Akinél ez átmegy a szűrőn, annak a kártyaadatok birtokában – legalábbis a napi limit erejéig  megcsapolják a számláját.

Legyen elővigyázatos, és soha ne adja meg a kártyaadatait gyanús oldalakon. Megvédi a pénzét akkor is, ha virtuális kártyát használ, amelyre csak az online vásárláshoz szükséges összeget utalna, így, ha szeret veszélyesen élni, legfeljebb azt bukhatja el.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.