2023. október 21., 19:12

Eladja a megye a tornaljai gimnázium épület

Eddig nem sikerült semmit sem találni, amire kihasználhatnák a volt tornaljai gimnázium épületét a Hurban utcában. Szeptemberben a városi képviselők nem járultak hozzá az épület megvásárlásához, ezért a megye jövőre nyilvános pályázat útján próbálja értékesíteni az ingatlant.

Tornaljai gimnázium
Fotó: Facebook/Tornaljai gimnázium

​„Valamennyi oktatási létesítményünk saját épületben működik, így a bérbeadás jelenleg tárgytalan. Az épület bérházzá alakítása céljából is fontolóra vettük az épület megvásárlását, de a jelenlegi instabil pénzügyi helyzetre és a következő évek tisztázatlan kilátásaira való tekintettel a városi önkormányzat úgy döntött, hogy az egykori gimnázium épületét nem vásárolja meg” – mondta Erika Győrfiová, Tornalja polgármestere.

Besztercebánya megye a volt gimnázium kihasználatlan épületét a többletvagyon kezelési stratégiájának megfelelően elsődlegesen a regionális intézményeknek, majd az önkormányzatnak és az államnak kínálta fel.

Ám a megkeresett szervezetek egyike sem jelezte érdeklődését az épület bérbevétele vagy átruházása iránt, ezért a megye jövő januárban eladásra kínálja fel az épületet.

Az egykori gimnázium épülete 1958-nam épült. Az eredetileg ötemeletes épületet 2004-ben újították fel, melynek során egy kétszintes felépítményt is hozzáépítettek. Az épületet 2018-ig oktatási célokra használták.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.