2024. január 14., 08:16

Együttműködési megállapodás Kőhídgyarmat és Nyergesújfalu önkéntes tűzoltószervezetei között

Január 12-én köttetett meg a megállapodás a két település önkéntes tűzoltószervezetei között. A közös gyakorlatok, kárfelszámolások, versenyek és kulturális események nemcsak a szakmai tudást gyarapítják a jövőben, de a Duna két oldalán élők barátságát, összetartozását is növelik.

Dobsony Angelika és Vasáros Lajos
Dobsony Angelika és Vasáros Lajos
Fotó: facebook

Nyergesújfaluról hatfős küldöttség érkezett. A küldöttség tagjai között volt a város polgármester asszonya, Mihelik Magdolna is, akit Kőhídgyarmat polgármestere, Richtárik János fogadott. Az szerződést az önkéntes tűzoltószervezetek elnökei írták alá - Nyergesújfalu részéről Vasáros Lajos, Kőhídgyarmat részéről Dobsony Angelika.

Tűzoltóegyesületek partneri együttműködése
Fotó:  facebook
Örömmel tölt el, hogy egy hasonló nagyságú, tettrekész, aktív tagsággal rendelkező csapattal dolgozhatunk össze. Reményeink szerint az együttműködés községünk lakossága számára is gyümölcsöző lesz”

– emelte ki beszédében Dobsony Angelika.

Batka Péter, a kőhídgyarmati egyesület csapatparancsnoka portálunknak kifejtette, ősszel részt vettek a NADIREX 2023 harminchat órás gyakorlatán Tatán. A gyakorlat egy határon átnyúló pályázatból valósult meg, melynek célja, hogy a Duna két partján élő csapatok megismerjék egymást.

Richtárik János Kőhídgyarmat polgármestere, Farkas József és Rudas Andrea tűzoltók
Richtárik János Kőhídgyarmat polgármestere, Farkas József, Rudas Andrea tűzoltók
Fotó:  facebook

„Jómagam a műveletirányító központban együtt dolgoztam a nyergesújfalui parancsnokkal, összebarátkoztunk, otthon pedig megbeszéltük a csapatokkal, jó lenne, ha hivatalosan is megerősítenénk az együttműködési szándékunkat. Ezt mindkét csapat örömmel vette, s elérkeztünk a partnerségi szerződés aláírásáig.

A továbbiakban a két egyesület együtt pályázhat, a bevetési tapasztalatok által és a tűzoltás gyakorlati tudásának átadásán keresztül a településeink és régiónk javára gyarapíthatjuk tudásunkat. A megállapodás aláírását követően el is kezdődött a szervezési munka. A tavaszi időszakra már felvázoltunk néhány közös rendezvényt”

– fogalmazott Batka Péter.

tőzoltók
Fotó:  facebook
Szabó Károly és Batka Péter
Szabó Károly és Batka Péter
Fotó:  facebook

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.