2020. március 18., 12:31

Egyre több a koronavírussal fertőzött beteg Besztercebánya megyében

Jelenleg öt koronavírussal fertőzött pácienst kezelnek a besztercebányai Roosevelt egyetemi kórházban. Egyiküknek sem súlyos az állapota.

Március 17-ig a laboratóriumi eredmények öt egyénnél erősítették meg az új koronavírus megjelenését, akiket a megyei Roosevelt egyetemi kórház fertőző osztályán kezelnek.

„A kórházban alapvető óvintézkedéseket tettünk annak érdekében, hogy megfelelő módon biztosítsuk az egészségügyi ellátást, illetve megóvjuk a személyzetet. A fertőző osztályon, elszigetelve kezeljük a koronavírus-gyanús, és a valóban fertőzött egyéneket” - nyilatkozta Miriam Lapuníková, főigazgató.

A sürgősségi osztályra való belépés előtt minden páciensnek megmérik a testhőmérsékletét, belépésüket pedig biztonsági őrök koordinálják. Azok a betegek, akiknél felmerül a Covid-19 vírus gyanúja, külön bejáraton keresztül léphetnek az épületbe, és azonnal elszigeteljük őket”

– tette hozzá.

A Besztercebányai Regionális Közegészségügyi Hivatal március 15-én kezdte meg a meglévő minták diagnosztizálását az új koronavírus kimutatására.

A laboratórium kapacitása napi 100 minta vizsgálatára elegendő. Eddig mintegy 51 mintát teszteltünk”

– mondta Cyril Klement, regionális higiénikus.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.