2021. szeptember 18., 12:37

Egyre több a koronavírusos beteg a kassai egyetemi kórházban

Növekszik a koronavírusos páciensek száma a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban, ahol a látogatásokat is betiltották.

koronavírus COVID-19
Fotó: TASR

A Louis Pasteur Egyetemi Kórházban (UNLP) jelenleg 43 koronavírusos pácienst kezelnek, 93 százalékuk nincs beoltva. A kritikus állapotban levő betegek száma is növekszik.

Nyolc súlyos beteget kell mesterségesen lélegeztetni, s az intenzív osztályon további kilenc személy szorul magas áramlású oxigénterápiára.

A COVID-19 terjedésére való tekintettel elkerülhetetlennek tartjuk olyan intézkedések foganatosítását, amelyekkel megerősítjük a betegeink és az alkalmazottaink egészségének védelmét” – közölte Monika Krišková, a kórház szóvivője.

Ennek értelmében csütörtök óta az ország második legnagyobb kórházában tilos a beteglátogatás, továbbá minimálisra korlátozzák a személyek mozgását az intézmény területén, továbbá kötelezővé tették az FFP2-es maszk viselését.

A látogatási tilalom nem vonatkozik a palliatív ellátásban részesülő személyekre, a súlyos betegekre és a haldoklókra – erről az adott osztály főorvosa vagy az ügyeletes orvos dönt –, továbbá a papokra sem.

Rozsnyón már több mint egy hete tilos a beteglátogatás

A rozsnyói kórházban már több mint egy hete, pontosabban szeptember 9. óta tilos a betegek látogatása. Jana Fedáková, a kórházakat működtető Svet zdravia hálózat szóvivője szerint az intézkedés azért vezették be, mert a COVID-automata szerint piros veszélyességi fázisba sorolták a járást.

A járásban azóta romlott a helyzet, a jövő héttől már bordó fázisba kerül. Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy beltérben kötelező a reszpirátor viselése, szabad téren pedig a maszkviselés, 2 méteres távolságon belül, s kijárási korlátozás lép életbe 21.00 és 05.00 óra között.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!