2021. július 9., 13:01

Egyéves bérletet nyerhet Pozsonyban az, aki támogatja a kollektív immunitást, és beoltatja magát

A főváros a lehető leggyorsabban szeretné elérni a kollektív immunitást, ezért a városvezetés egy versenyt indított, melyben 60 darab egyéves bérletet lehet nyerni a pozsonyi tömegközlekedési járatokra. A városvezetés ezzel szeretné motiválni a hezitáló lakosokat, hogy a védőoltás mellett döntsenek, illetve megjutalmazni azokat, akik már beoltatták magukat.

matus_vallo_tasr
Fotó: TASR
Balról: Michal Halomi, a Pozsonyi Közlekedési Vállalat igazgatóságának tagja, Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere, és Pavol Škápik az adatpolitikai osztály vezetője.

„A múlt héten 10%-al nőt a koronavírus fertőzöttek száma Európában, így ma már mindannyiunk számára világos, hogy ez a tendencia folytatódni fog. Már csak pár hetünk van, hogy minél jobban felkészüljünk arra, amikor a harmadik hullám teljes erővel lecsap ránk. Ma, 12 ezer halott után, akik a koronavírus két hullámában hunytak el, senki sem állíthatja, hogy a covid-19 csak egy kis megfázás. Hatásait a családok egészségén, életein, és szociális helyzetén már ismerjük, és nem szeretnénk ismét ezen átmenni” – mondta Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere pénteken tartott sajtótájékoztatója során.

A pozsonyi városvezetés és a Pozsonyi Közlekedési Vállalat által meghirdetett verseny a kollektív immunitást megcélzó kampány része, mellyel Pozsony minél hamarabb szeretné elérni a 75%-os beoltottságot, amely a kollektív immunitás határát jelenti a város számára.

„Azok számára, akik beoltattják magukat, avagy már be vannak oltva, motivációként felkínálunk egy egyéves, 199 euró értékű bérletet a pozsonyi tömegközlekedési járatokra” – mondta a főpolgármester.

Azon személyek közül, akik regisztrálnak a kolektivnaimunita.sk weboldalra, kéthetente 15 nyertest fognak kisorsolni, akik egyéves bérletet nyernek. Az első sorsolásra július 16-án kerül sor. A 60 bérletért való verseny mától kezdődik el, és egészen augusztus 27-ig tart. A nyeremény átvételénél fel kell mutatni a koronavírus elleni oltásról szóló igazolást.

Ha nem érjük el a kollektív immunitás kellő határát, amely megakadályozza a vírus tömeges terjedését, ismét túlzsúfolt korházak, éttermek és más létesítmények bezárása, és a szolgáltatások korlátozása fenyeget bennünket, amelyet sokan már sem anyagilag, sem lelkileg nem lennének képesek elviselni”

– hangsúlyozta Vallo.

Hozzátette, az oltással nem csak magunkat védjük, de szeretteinket is, egyben hozzájárulunk a kollektív immunitás kialakulásához is, amely segíti Pozsonyt abban, hogy a városban ne álljon le az élet a vírus harmadik hulláma alatt.

A versenyre minden olyan pozsonyi lakos jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves. Az állandó lakhely nem feltétel, mivel a kollektív immunitás eléréséhez szükséges, hogy azon személyek is belegyenek oltva, akik állandó lakhely nélkül tartózkodnak Pozsonyban, illetve használják a tömegközlekedési járatokat.

Pozsonyban jelenleg a koronavírus elleni oltás első adagját a lakosság 56%-a (244 648 fő) kapta már meg, 47% (205 095 fő) pedig megkapta az oltóanyag második adagját is.

Pozsony megye nem régiben lehetőséget biztosított arra, hogy az érdeklődők regisztráció nélkül is betudják oltatni magukat. Minderre a Nemzeti Futballstadion területén kialakított nagykapacitású oltóközpontban van lehetőség, ahol már a hétvégén (szombaton és vasárnap) 17 óra után regisztráció nélkül beoltatthatják magukat a 16 éven felüli érdeklődők a Pfizer oltóanyaggal. Hétfőn pedig az említett oltóközpontban regisztráció nélkül oltanak a Johnson&Johnson vakcinával 18:30 óra után.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.