Újabb szigorításokra nem kell számítani Dunaszerdahelyen

2020. december 17., 14:23
Reczai Lilla

Hájos Zoltán polgármester szerint a Trencséni kerülethez és a Puhói járáshoz képest a Dunaszerdahelyi járás – beleértve Dunaszerdahely várost – nincsen annyira veszélyeztetett helyzetben a COVID-19 tekintetében. Ezért szigorúbb megkötésekre nem kell számítaniuk a lakosoknak az elkövetkező napokban, csak azokra, amelyeket már a központi válságstáb is meghatározott.

Fotó: Rózsár Vince

,,Az önkormányzat a központi utasításoknak megfelelően jár majd el a lezárásokat illetően, de példának okáért a játszótereket sem fogjuk lezárni úgy, ahogyan azt az első hullámban tettük” – nyilatkozta portálunknak Hájos.

A 2021-es új évre vonatkozó tervek megvalósulását Dunaszerdahely polgármestere egyelőre bizonytalannak tartja,

ugyanis az önkormányzatok is – mint mindenki más – napról napra tud csupán dolgozni, s a polgármester is úgy gondolja: ,,csak szemlélői vagyunk az eseményeknek.”

A közegészségügyi hivatal döntése alapján a rögtönzött kis vásárt is le kellett mondani, amely a Városi Művelődési Központ előtti téren valósult meg.

Sült gesztenyét és forralt bort is kínáltak elvitelre, hogy a karácsonyi hangulatot ilyen formában tudják közelebb hozni a lakosoknak.

,,Hasonló évet, mint 2020 nem kívánok senkinek,

számos kihívással és korlátozással találtuk szemben magunkat, ezért hozzon az új év csak egészséget és megértést mindenkinek. Ha sikerülne együtt megoldást találni a járványhelyzetre, az hozna már csak megnyugvást” – tette hozzá Hájos Zoltán.

Kövesse facebook oldalunkat is!