2019. szeptember 5., 18:42

Egy pozsonyi férfi vert szét több autót a D1-es autópályán

A rendőrség vizsgálja annak a 40 éves pozsonyi férfinak az esetét, aki szerdán (szeptember 4.), Nagyszombat és Pöstyén között, egy teleszkópos vasrúddal támadt a D1-es autópálya sofőrjeire. 

támadás, verekedés, ököl
Fotó: Pixabay

Az autójával röviddel 14:00 óra előtt elállta mindkét sávot, s ezáltal egy személyautót és egy kamiont is megállított. Egy teleszkópos vasrúddal elkezdte szétverni ezek szélvédőit, és azt kiabálta a sofőröknek, hogy szálljanak ki az autójukból, és feküdjenek a földre.

„A fenyegetőzést és rongálást az autópálya pihenőhelyén folytatta, majd az ellenkező, Nagyszombat felé tartó irányban” – tájékoztatott Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint elmondta, a rendőrség kilenc megrongált járművet dokumentált, köztük több külföldi állampolgárét.

„A megrongált autók száma feltehetőleg magasabb lesz. A férfit az autók vezetői fogták el, majd a rendőrök tartóztatták le. Az autókon keletkezett kárt a rendőrség egyelőre nem mérte fel” – tette hozzá a szóvivő.

A férfi az incidens során megsebesült, ezért kórházba szállították. Tettének okát még vizsgálják. A nyomozó közveszély okozása, rongálás és garázdaság miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.