2020. december 23., 19:31

Egy cipősdoboznyi szeretet

Cipősdobozban gyűjtött karácsonyi adományokat a Via Nova ICS Rimaszombati Alapszervezete, amely az elmúlt hétvégén átadta a személyre szabott csomagokat a rászoruló gyerekeknek és családoknak.

Médialapozó
Fotó: Via Nova ICS Rimaszombati Alapszervezete

A gyűjtés december elején kezdődött, az eltelt három hét során Rimaszombatban és Baktiban két gyűjtőponton lehetett leadni a ruhákat, játékokat, cipőket.

A járványhelyzet sajnos a Via Nova Rimaszombati Alapszervezetének a szervezési lehetőségeit is lekorlátozta, így a kulturális, közösségi és szórakoztató programjaink nagyrészét le kellett mondanunk. Az ünnep közeledtével azonban éreztük, hogy a tenni akarás munkál bennünk, összedugtuk a fejünket és úgy döntöttünk, segíteni szeretnénk olyan rászoruló kisgyerekeknek és családoknak, akiknek kevesebb ajándék jut a karácsonyfa alá, mint nekünk”

– mondta Végh Barbara, a szervezet elnöke. Elárulta, hogy a ruha-, cipő- és játékgyűjtéssel párhuzamosan az országszerte és határokon túl is jól bevált cipősdoboz akció mellett tették le a voksukat. A dobozokba tanszereket, higiéniai termékeket, játékokat és egyéb apróságokat rejtettek a ,,dobozolók“.

A rövid idő alatt összegyűlt hatalmas mennyiségű adomány a szervezőket is meglepte. A gyűjtésbe több mint ötvenen kapcsolódtak be különböző módon, aminek köszönhetően kb. 100 cipősdoboz gyűlt össze. Ezekkel az ajándékokkal sikerült szebbé varázsolni jónéhány rászoruló gesztetei, harmaci és nagybalogi család, illetve a rimaszombati és feledi gyermekotthonokban élő kisgyermekek karácsonyát.

„A szervezet nevében szeretnénk mérhetetlen hálánkat kifejezni mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak jótékonysági gyűjtésünkhöz. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a koronavírus által okozott nehéz és sokszor szomorú helyzet ellenére ilyen sok emberben él a segíteni akarás”

– áll a rimaszombati Via Nova ICS közleményében.

Kiemelt köszönetet kell mondanunk a Tompa Központ dolgozóinak, valamint a Via Nova Rimaszombatért felelős alelnökének, Danko Gábornak és menyasszonyának, Csontos Tündének, akiknek az otthona szolgált a gyűjtés helyszínéül. Természetesen hálásan köszönjük minden felajánlónak, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy boldogabbá tegyük a rászorulók karácsonyát. A segíteni akarás és a szeretet valóban hegyeket mozgat meg – mutatott rá Végh Barbara, a rimaszombati Via Nova elnöke.

+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.