2023. január 13., 12:20

Egy 1995-ös nyitrai rablás elkövetőjét fogták el

Évtizedekig bujkált Ladislav, aki társaival 1995-ben 12 millió korona értékű valutát rabolt el. Azt hitte, megússza.

rablo csehorszag
Fotó: Cseh rendőrség

A cseh rendőrség januárban közölte, hogy Prágában elfogták egy 1995-ös bűncselekmény elítéltjét. A hírt elsőként a Sme közölte.

1995. július 31-én a ma már nem létező Safety Trading Bratislava biztonsági ügynökség valutát szállított. Abban a pillanatban, mikor az autóban csak a sofőr maradt, Ladislav pisztollyal kényszerítette őt az autó kulcsainak átadására, majd ütlegelni kezdte.

Ez idő alatt bűntársa kivett a csomagtérből két koffert, amelyekben 12 068 140 szlovák koronának megfelelő értékű valuta volt.

A rablást követően Ladislavot elkapták, vizsgálati fogságba helyezték, de 1998-ban, három év után szabadlábon védekezhetett. 12 évi szabadságvesztésre ítélték, amelybe a vizsgálati fogságot leszámítják, így kilenc évet kellett volna még letöltenie. Ő azonban ezt másként gondolta, és megszökött.

2007-ben európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A férfi Csehországban, kitalált identitással bujkált. 2022 augusztusában Prágában fogták el a 68 éves rablót. A férfit azóta kiadták, Szlovákiában le kell töltenie büntetése hátralevő részét.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.