2019. május 22., 21:20

Dunaszerdahelyen zárta kampánykörútját az MKP

Szerdán Dunaszerdahelyen zárta az EP-választások előtti kampányát a Magyar Közösség Pártja. 

Dunaszerdahelyi kampányzáró02
Médialapozó
Fotó: Bodó Károly

A Csaplár Benedek VMK mozitermében Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármesterét követően Horony Ákos képviselőjelölt üdvözölte a vendégeket, aki a város önkormányzati képviselője is egyben. Bartalos Szerencsés Lillával, az MKP másik Dunaszerdahelyi járásból érkező jelöltjével felváltva kérték fel a társaikat a bemutatkozásra, miközben a Vadkerti Imre-Kovács Koppány-Derzsi György trió biztosította az est zenés műsorát, de kiváló szavallatot is hallhatott a nagyérdemű.

A képviselőjelöltek bemutatkozásaikban ismertették az MKP európai programjainak alapjait, amely a hagyományos értékek megőrzésére épül, miközben nagy hangsúlyt kap benne az őshonos kisebbségek jogaiért folytatott harc is.

Fotó:  Bodó Károly

A bemutatkozások végén Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke, a párt második számú EP-képviselőjelöltje és Csáky Pál, EP-képviselő is hangsúlyozták, milyen kulcsfontosságú a szombati választásokon való részvétel, mert ha az MKP öt százalék alatti eredményt ér el, a felvidéki magyarság képviselet nélkül maradhat az EU-ban.

Menyhárt József pártelnök az ötös számot kiemelve elmondta, legyen 5 perc időnk szombaton a választásra, győzzünk meg 5 embert, hogy menjen el szavazni, s így a felvidéki magyarságot képviselhetik újabb öt évig az Európai Parlamentben.

Az est végén A három királyok előadásában újabb dalok hangzottak el, majd a közönség velük együtt elénekelte a Himnuszt.

Dunaszerdahelyi kampányzáró
+18 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.