cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. január 9., 15:33

Dunaszerdahelyen is balesetet okozott a jég

Nagyszombat megyében a hétfői napon több balesetet is okozott a járművekről lehulló jégdarabok, mely kishíján tragédiához vezetett. 

Baleset
Fotó: Nagyszombati Rendőrség Facebook-oldala

A legsúlyosabb esetről Nagyszombat közeléből számoltak be, mely során egy Szenica irányába haladó tehergépkocsi csomagteréről vágódtak nagyobb jégdarabok az épp szemben érkező Škoda Octavia típusú gépjármű szélvédőjének. A becsapódás olyan erejű volt, hogy teljesen betörte az autó szélvédőjét, majd a sofőr fejének vágódott, aki ennek következtében sérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátást követően a nagyszombati kórházba szállították.

Dunaszerdahelyen is történt egy hasonló baleset, itt egy személygépkocsiról vágódtak jégdarabok az épp szemközti sávban érkező VW Transporter szélvédőjének. Személyi sérülés ebben az esetben nem történt, az utóbbi jármű szélvédője azonban pókhálósra törött.

A szenicai rendőröket szintén egy hasonló esethez riasztották, itt egy tehergépkocsiról potyogtak jégdarabok az útra illetve a szemből érkező gépkocsira. Mindhárom esetben a károsultak értesítették a rendőröket, a vétkes sofőrök azonban távoztak a helyszínről. A felméréseket követően megállapították, hogy az összesített anyagi kár elérheti a 4500 eurót. A hatóságok egyúttal felhívták a sofőrök figyelmét, hogy a törvény értelmében kötelesek az indulás előtt letakarítaniuk a havat és a jeget a gépjárműveikről. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.