Divatbemutató Pozsonyban: egy nemzetnek sincs ilyen gazdag viseleti kultúrája, mint a magyaroknak - KÉPGALÉRIA

2019. június 25., 08:29

Hampel Katalin és Szombati Klára tervezők Hungarian Folk Glam című divatbemutatójára került sor június 23-án a Radisson Blu Carlton Hotelban Pozsonyban.

prik13.jpg
hampelkati.com
prik13.jpg
hampelkati.com
prik12.jpg
Laco Prikler
prik11.jpg
Laco Prikler
prik10.jpg
Laco Prikler
prik9.jpg
Laco Prikler
prik8.jpg
Laco Prikler
prik7.jpg
Laco Prikler
prik6.jpg
Laco Prikler
prik5.jpg
Laco Prikler
prik4.jpg
Laco Prikler
prik3.jpg
Laco Prikler
prik2.jpg
Laco Prikler
prik1.jpg
Laco Prikler

Hampel Katalin modelljeinek megalkotását alapos kutató- és tervezőmunka előzi meg. Célja, hogy a hagyományokhoz hűen jelenítse meg az elmúlt korok díszítőelemeit a ruhákon. A polgári és úri viseletek sok kézimunkával és díszítéssel élednek újra a modern kor követelményeinek megfelelő formában: sujtás, zsinór, paszomány, lengyelke, pityke társulnak a nemes anyagok mellé. Ezenkívül selyem, shantung, burett, bársony, brokát, moaré, gyapjú, csipke, tüll adják a szalon kínálatának nosztalgikus és mégis mai hangulatát. Hampel Katalin hitvallása: „Egy nemzetnek sincs ilyen gazdag viseleti kultúrája, mint a magyaroknak”.

Szombati Klára egyedi tervezésű és kivitelezésű ruhái és kiegészítői természetes alapanyagokból készülnek. A hagyományos díszítőelemeket helyenként változatlanul, máskor újragondolva jeleníti meg hímzés vagy szitanyomás formájában. A ruhák megtervezésekor arra törekszik, hogy harmonikusan keveredjen a hagyomány a modern ízlésvilággal, ezért öltözékei leginkább természetes, nemes anyagokból, a mai kornak megfelelő, az alakot előnyösen hangsúlyozó szabással, gondos kézimunkával készülnek. Ruhakollekciójában történelmi korok hangulatát idéző darabok is vannak, például honfoglalás kori motívumokkal vagy a reformkort idéző zsinórral, paszománnyal gazdagon díszített viseletek.

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.