Csütörtök 11 órakor nyit a 473. Simon-Júda vásár Párkányban

Bokor Klára 2019. október 08., 08:15

A hagyományos párkányi Simon-Júda az ország öt legattraktívabb vására közé tartozik, amely iránt hatalmas az érdeklődés. 540 árus, 150 kézműves, több mint két kilométer bérbe adott standhely várja a látogatókat a vásár négy napja alatt.

„A vásár felépítése megegyezik az előző évekével, mivel ezzel az árusok, a látogatók és mi szervezők is elégedettek vagyunk” – mondta el Sipos István, a város szervezőcsapatának vezetője, aki már a 16. vásárt szervezi. Megtudtuk, a tavalyi jól bevélt módszer szerint még a nyár folyamán megvehették helyüket a vásár árusai. Éltek is az elektronikus vásárlás lehetőségével, hiszen így tavalyi helyüket is biztosítani tudták. Szabad stand már csak a vásár vége felé van a Komenský utcában.

A kézművesek csakúgy, mint az előző években, a sétálóutcán kínálhatják portékáikat, de olyan sokan bejelentkeztek, hogy a szervezők kénytelenek más szektorokban is helyet biztosítani a számukra. A vidámpark a megszokott Vadas parkolóban lesz.

Borutca negyedszer

Az idén is a sétáló utca közepén a pódium előtt kapott helyet. Az utca házikói a szökőkút körívét fogják körbe, a szökőkút pedig teraszként funkcionál, ahonnét többek közt a kultúrműsor is élvezhető. A környékbeli borászok nedűit és különleges borait kóstolhatják itt a vásározók.

Több szórakoztató érdekesség is emeli a hangulatot, mint a Little Symphony Kamaraegyüttes, Dankó József cigányzenekara, bohóc, zongorás majom, a platánfák alatt pedig solymászbemutató.

Színes kultúrműsor

Csütörtökön a Hollóének Hungarica és a helyi Jóvilágvan együttes lép színpadra, pénteken délután a Little Symphony. a Tutta-Forza Zenekar és a Družina szlovák népzenei együttes, este pedig a MadDogX rockbanda és a Funk you várja az érdeklődőket.

Szombaton újra fellép a Hollóének, lesz citera, country és hip-hop zene, swingoperettek Bársony Dávid és barátai előadásában, este pedig a legendás Trapéz zenekar ad koncertet.

Tájékozódjanak a www.sturovo.sk honlapról

Sipos István elmondta, a városközpont szerda éjféltől lesz lezárva és néhány busz is kissé eltérő útvonalon közlekedik. Próbáltak minél több parkolóhelyet kialakítani, de valószínű, még így is lesznek a sofőröktől türelmet igénylő helyzetek. A fő parkolóhely a Sobieski utcától a Baróti utcáig, valamint a Vadas kft. területén lesz.

A vásárral kapcsolatos minden információ – program, térkép, lezárt utcák, parkolók, toalettek helye is megtalálható a honlapon a Simon-Júda napi vásár menü alatt.  

A szervezők szeretettel várnak minden vásározót.

0 HOZZÁSZÓLÁS