2020. november 23., 08:22

Csomagoljunk boldogságot!

Az idén Kéménden is meghirdették a Cipősdoboz akciót Tóth Kitti érettségiző diák jóvoltából, akihez már csatlakoztak is segítők, de továbbiak jelentkezését várja. A fiatal lányt kérdeztük, akivel olvasóink korábban gyakornoki programunk keretein belül is találkozhattak.

Mikor jött az ötlet, hogy szülőfaludban is megvalósítsd ezt a sokaknak örömet adó kezdeményezést?

Már szeptemberben elkezdtem ötletelni, hiszen sok családnak szüksége lehet ilyesfajta segítségre környékünkön. A gyerekek egyébként is kedvesek számomra, nagyon szeretem látni őszinte mosolyukat, csillogó szemeiket. Tavaly Búcson összefogtak a fiatalok és megvalósították környékükön ezt a fajta gyűjtést. Szervező barátnőmtől tudom, nagyon sikeres volt. Először az fordult meg a fejemben, hogy idén csatlakozom hozzájuk, esetleg egy másik szervezethez. Aztán rádöbbentem, hiszen ezt a mi falunkban nem csinálja senki... Így született meg az ötlet. Nem igazán tudtam, hogyan kezdjek hozzá, hiszen ez az első alkalom, hogy ilyesmivel próbálkozom. Szerencsére hamar bebizonyosodott, hogy nemcsak a családom támogatására számíthatok, hanem sok más barátom, ismerősöm is szívesen hozzájárulna a kezdeményezés sikerességéhez. A civilek mellett a helyi óvoda, illetve alapiskola támogatására is számíthatok, melyet ezúton is köszönök.

A gyűjtést a közösségi hálón hirdetted meg?

Amint feltettem, folyamatosan jeleztek vissza az emberek, megosztották ismerőseikkel az akciót. Ha nem lankad a kezdeti lelkesedés, akkor nagy dolgok elé nézünk. Elsősorban Kéméndre szeretnék fókuszálni, hiszen nem tudhattam, mennyien állnak majd mellém az ügyben. Legnagyobb vágyam akkor teljesülne, ha a környező falvak rászoruló gyermekeihez is eljuttathatnánk karácsonyi csomagjaikat, ezzel is szebbé varázsolva számukra az ünnepeket. Segítőimmel szeretnénk a lehető legtöbb gyerkőchöz eljutni, reményeim szerint a csomagok kiszállításában is tudnak majd segíteni az olyan elengedhetetlen dolgok mellett, mint a csomagok átellenőrzése, rendszerezése. Szeretném, ha ez a Cipősdoboz akció hagyománnyá nőhetné ki magát, és évről- évre megismétlődne.

Kitti létrehozott egy facebook oldalt, melyet CSOMAGOLJUNK BOLDOGSÁGOT név alatt lehet elérni. Az oldalon a csomagolás módjáról is lehet tájékozódni. Az elkészített ajándékok elvihetőek december 17-ig az 552-es házszámhoz, valamint a Petőfi Sándor Alapiskolába. Segíteni vágyó társak jelentkezését is örömmel várja.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.