cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. augusztus 27., 13:06

Csicsón négy résznyi Vízsodorta história porosodott a padláson - VIDEÓKKAL

A Pro Media Alapítvány támogatásával létrejött Vízsodorta históriák új évadának legújabb négy részét augusztus 26-án nyilvános vetítés keretén belül mutatták be Csicsón. 

Gyülekezik a közönség a Vízsodorta históriák vetítése előtt Csicsón
Gyülekezik a közönség a Vízsodorta históriák vetítése előtt Csicsón
Fotó: Puskás Attila

Az egyedi elképzelésű dokumentumfilm-sorozathoz hasonlót nem találni. Zalka Lóránt helytörténész, a sorozat rendezője elmondta, mindig izgulnak a premierek előtt. Izgatottan pásztázzák végig a közönség soraiban ülő emberek arcát a vetítések alatt. 

Videó:  ma7

A sorozat különlegességét az adja, hogy az idősek által megélt és elmondott történeteket az éppen szóban forgó település önkéntesei játszák el nagy átéléssel.

Mindig szükség van egy, vagy több összetartó kapocsra. A Csicsón forgatott részek egyik motorja egyértelműen Bödők Károly volt, aki a szervezésből és szereplésből is kivette a részét. 

Videó:  ma7

Adatközlőket találni nagy kihívás, de szóra bírni őket és kihozni belőlük az elfelejtett, vagy magukban mélyen eltemetett, sokszor fájó történeteket még nehezebb.

Kustyán Malvin néni, Csicsó egyik legidősebb lakosa készségesen válaszolt nemcsak a Zalka Lóránt, Kósa Lőrinc duónak, hanem nekünk is. 

Videó:  ma7

Barthalos Károly a szülei, nagyszülei által elmesélt történeteket elevenítette fel a kamerák előtt. Tette ezt azért, hogy az utókor is lássa, hallja, mennyi megpróbáltatáson mentek keresztül eleink. 

Videó:  ma7
A csicsói sportpálya megtelt. Nem volt üres hely. Sokan voltak kíváncsiak falujuk lakosainak múlt századi hányattatásaira. Könnyek és mosoly hozta egymáshoz még közelebb az amúgy is összetartó csicsói közösséget a Vízsodorta históriáknak köszönhetően. A sorozat ereje határtalan. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.