Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2023. december 10., 11:07

Csenger Tibort Pest Vármegye Közgyűlése tüntette ki

2023. december 8-án Pest Vármegye Közgyűlése a külügyi kapcsolatok területén elért eredményeiért kitüntetésben részesítette Nyitra megye alelnökét, Csenger Tibort.

Csenger
Galéria
+1 kép a galériában
Csenger Tibor (balra) átveszi a kitüntetést
Fotó: Csenger Tibor
Személy szerint nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy nem a könnyebb utat, hanem egy kihívásokkal teli, rögöset választott számomra: hogy magyarként két nemzet közötti kapocs lehetek, és úgy képletesen, mint ténylegesen is hidakat építhetek, magyarok és szlovákok, külhoni és belhoni magyarok, államok, megyék és régiók között. Sok-sok évtizednyi elszakítottság után közvetíteni két nemzet között, közös platformokat, közös nevezőket, közös eredményeket teremtve, aminek köszönhetően közelebb kerülhet egymáshoz a határok által elszakított anyaországi és külhoni magyarság is”

– fogalmazta meg a Zselízen élő politikus. Mint mondta, sok egyéb mellett abban látja közszolgálata értelmét, hogy felismeri annak lehetőségét, hogy a határ menti térségek fejlesztése milyen nemzetstratégiai célokat szolgál:

Lassan a legsovinisztább szlovák sem gondolja, hogy ezek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenének bárkire is. Heuréka-szerű volt a felismerés, hogy az uniós forrásokat hogyan tudjuk nemzetpolitikai célokra, magyar–magyar együttműködésekre kihasználni, hiszen a határ menti övezet mindkét fele magyarok által lakott terület. A történelem számos durva sebet okozott természetes, egymáshoz tartozó régiók szövetében; nekünk viszont megadatott, hogy ezeket a szálakat egyenként kössük- vagy éppen szőjük újra.”
Csenger
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.