2022. november 20., 11:05

Csatai kávé és pékáru

Koronavírus-járvány után, energiaár-emelkedés közben nem egyszerű új vállalkozást beindítani, főleg egy alig ezres lélekszámú községben. 2022. november 11-én mégis egy új kávézó nyílt meg a Lévai járásban található Csata főutcáján. Az indulásról és a kihívásokról Rózsa Brigittával, a ROSA Coffee & Bakeshop tulajdonosával beszélgettünk.

ROSA
Galéria
+1 kép a galériában
a kávézó
Fotó: Rózsa Brigitta

Honnan jött a kávézó létrehozásának ötlete?

Kávézó nyitása friss pékáruval mindig is egy titkos álmunk volt. Bár az évek során nagyon nem ezeken az utakon jártunk, végül mégiscsak erre a pályára kerültünk. Sokat voltunk külföldön, így onnan is tudtunk ötleteket meríteni, s létrehozni egy kis látványpékséget kávézóval.

Kockázatosnak tűnik egy vállalkozás elindítása a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet küszöbén. Ezt mennyire mérlegeltétek?

Sajnos, a kockázat mindig ott van szinte mindenhol, főleg egy új vállalkozás nyitásánál. De hinni kell benne, hogy az működni fog. Enélkül nem lehet belevágni új dologba. Bár sok nehézségen mentünk keresztül a megvalósítástól, mi mindig hittünk benne, hogy működni fog, s nem adtuk fel, mentünk előre.

Milyen koncepció alapján hoztátok létre a kávézót?

Úgy gondolom, hogy a Párkány–Zselíz vonal egyre frekventáltabb, s Csata egy olyan köztes hely, ahol szívesen megállnának az emberek egy kis pihenőre.

Szerettük volna ezt az igényt is kielégíteni, mint ahogy a faluban élők kedvében is járni, valami újdonsággal…

Milyen alapelveket követtek a termékek beszerzésekor?

A termékeket a helyi vállalkozóktól igyekszünk beszerezni, ezzel is támogatva a kisvállalkozásokat.

Milyen szolgáltatásokat kínáltok?

Be lehet ülni a kávézónkba és helyben elfogyasztani a kávét vagy a pékárut, de természetesen elvitelre is lehetőség van. Továbbá lehet előrendelni is; még csak egy hete vagyunk nyitva, de már kapunk rendeléseket is.

Milyen visszajelzéseket kaptatok a nyitás óta?

Nagyon jókat.

Legtöbbször a mosolygós arcok a legjobb visszajelzések, amikor bejönnek az emberek és látják a sok finomságot. Azt tapasztaljuk, hogy örülnek az emberek, hogy végre ilyen hely is van a környéken, s mi is velük örülünk.

Hamarosan további újdonságokkal igyekszünk bővíteni kínálatunkat…

ROSA
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.