magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2020. június 5., 14:25

Csallóköznádasd sem felejti Trianont - KÉPEKKEL

Június 4-én Csallóköznádasd polgárai is megemlékeztek az összetartozás napjáról, Trianon 100. évfordulójáról.

Galéria
+17 kép a galériában
Fotó: Bodó Károly

,,Emlékezni jöttünk össze arra a nemzeti tragédiára, ami határt vont a magyar és a magyar közé” – hangzott el Őry Péter, az MKP ügyvivő elnöke, Csallóközcsütörtök polgármestere beszédében.

Őry Péter hangsúlyozta, hogy a kormányok mindig mostohagyerekként kezelték a déli régiót, s elszegényedésre kárhoztatták azt, hogy a munka reményében ingázásra kényszerítsék az itt élőket. Ezért is fogyatkozik meg a magyarság, de még mindig van remény. Mert

a múlt sérelmei helyett a jövő esélyeit is fontos mérlegelni, a jövőben pedig nemcsak megmaradni, hanem gyarapodnia is kell a magyarságnak. Mind szellemiekben, mind pedig anyagiakban.

Vadkerti Imre a Szegény Magyarország című dalt énekelte el az egybegyűlteknek, akik felemelt fővel hallgatták az előadóművészt. Majd az egyes szervezetek képviselő a Turul-emlékműnél helyezték el az emlékezés virágait.

(Bodó Károly képei) 

Galéria
+17 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.