2021. július 7., 15:30

Csak a teherforgalom számára átjárható a komáromi Monostori-híd

Miközben a komáromi Erzsébet-hídnál levő magyar-szlovák határátkelőhelyen már a rendőrök katonákkal együtt, intenzíven ellenőrzik a szigorú járványügyi előírások betartását, a közelmúltban átadott Monostori-hidat határozatlan időre lezárták a személyforgalom elől. Utánajártunk, hogy ezt az intézkedést mi indokolta, és meddig lesz hatályos.

A személyforgalmat átmenetileg letiltották a csak rövid ideig élvezett új hídról.
Fotó: Facebook
A személyforgalmat átmenetileg letiltották a csak rövid ideig élvezett új hídról.

„A járványügyi intézkedések áttekinthetőbb és hatékonyabb ellenőrzése végett született döntés a komáromi Monostori-híd ideiglenes lezárásáról, ami csak a személyforgalmat érinti. Emiatt a rendőrök a személyforgalmat a régi Erzsébet-hídra terelik át, de a teherforgalom számára a Monostori-híd továbbra is átjárható“ – felelte a vonatkozó kérdésünkre Mgr. Renáta Čuháková őrnagy, a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

A Monostori-híd esti díszkivilágításban
Fotó: Facebook
A Monostori-híd esti díszkivilágításban

Miután arról szóló híresztelések is szárnyra kaptak, hogy a híd részleges lezárása talán a magyar félnek „köszönhető“, informátorunk ezt is pontosította:

A szlovák és a magyar hatóságok közös megállapodására került sor. Mivel a járványhelyzet folyamatosan változik, ezért ma még nem tudni, hogy meddig tart a hídlezárás. Csak annyit jelenthetek ki: ez az intézkedés annak hivatalos visszavonásáig érvényes“.
Megosztás
Címkék