2021. június 27., 13:47

Bringabuszokat indít Kassa megye - KÉPEKKEL

Kerékpárok szállítására alkalmas autóbuszjáratokat, bringabuszokat indít Kassa megye, pontosabban a Košice Región Turizmus megyei idegenforgalmi szervezet. A buszokkal a turisták eljuthatnak Gölnicbányára, Gömörbe, Zemplénbe és a tokaji borvidékre. A nyár folyamán a megye turistavonatai is várják az utazni vágyókat.

bringabusz, bicikli, kerékpár, Kassa megye, KRT, turizmus
Médialapozó
Fotó: TASR

Az első bringabusz 2021. július 3-án indul a Kojsói-tetőre, ahonnan az érdeklődők biciklitúrát tehetnek az Epres-tető érintésével Gölnicbányára vagy Margitfalvára, de az idabukóci víztározót is felkereshetik. Ez a járat a nyári szünidő alatt minden szombaton jár majd.

Gömör irányába július 4-én indul az első bringabusz, ez vasárnaponként közlekedik majd júliusban, augusztusban és szeptemberben a Szádalmás–Hárskút–Rozsnyó–Dobsinai-domb–Dobsinai-jégbarlang útvonalon.

Mindkét járat a kassai autóbusz-pályaudvarról indul, a 37-es felszállóhelyről. „Különleges, 30 kerékpár szállításár alkalmas utánfutóval vannak felszerelve” – tájékoztatott Ľubomír Gerši, az Eurobus vezérigazgatója hozzátéve, a kerékpárokat minden megállóhelyen a busztársaság alkalmazottai pakolják majd fel az utánfutóra, illetve veszik le onnan.

bringabusz, bicikli, kerékpár, Kassa megye, KRT, turizmus
Fotó:  TASR

A Kojsói-tetőre induló járat egyirányú lesz. „Olyan kerékpártúrákat kínálunk, amelyekről könnyedén visszatérhetnek az érdeklődők. A gömöri bringabusz visszafelé is szállítja majd az utasokat. Arra is lesz lehetőség, hogy a túra után más megállóhelyen szálljanak fel, mint ahol odafelé leszálltak” – magyarázta Lenka Vargová Jurková, a Košice Región Turizmus (KRT) megyei idegenforgalmi szervezet igazgatója.

A Cyklobus Zemplín nevet viselő bringabusz munkanapokon és hétvégenként is jár majd a Kassa–Dargó–Nagymihály– Széles-tó– Jósza– Várjeszenő útvonalon. Ez a járat hat kerékpárt tud szállítani, és a 25-ös felszállóhelyről indul.
bringabusz, bicikli, kerékpár, Kassa megye, KRT, turizmus
Fotó:  TASR

A tokaji régióba szeptemberben és októberben indul majd járat, amely szombatonként viszi a kerékpáros és gyalogos turistákat a borvidékre. A busz útvonala Nagyszaláncon, Velejtén, Csörgőn, Borsin és Szőlőskén tát vezet Bodrogszerdahelyre.

 A nyár folyamán a buszjáratok mellett a megye által üzemeltetett turistavonatok is várják az utazni vágyókat, akik Gömörbe vagy a Szlovák Paradicsomba szeretnének eljutni Kassa irányából.

„Az előző évek pozitív visszajelzései alapján kísérőprogramokkal is készültünk a nyári vonatok utasai számára” – mondta Lenka Vargová Jurková hozzátéve, ezek között találhatunk nordic walking-ot, vezetővel megtehető túrákat, sétát sötétségben, egyetlen elemlámpával a nagyszabosi alagútban vagy akár a Szlovák Karszt három barlangjának felkeresését egyetlen nap alatt.

bringabusz, bicikli, kerékpár, Kassa megye, KRT, turizmus
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!