Bozótvágó késsel estek egymásnak a lakók a karantén alá zárt Karcsai úton

2021. január 29., 18:31
Reczai Lilla

A Nagyszombati Főegyházmegyei Karitász másfél tonna szállítmányt küldött a Dunaszerdahelyi Plébániai Karitászhoz, amelyet a rászorulóknak osztottak szét ma délután. A kedvezőtlen csomagelosztás miatt bozótvágó késsel estek egymásnak a lakók.

Fotó: Dunaszerdahelyi.sk

Tegnap délelőtt érkezett meg a szállítmány a nagyszombati karitász igazgatója, Miroslav Dzurech kíséretében, amelyet a dunaszerdahelyi karitász tagjai külön táskákba csomagoltak, majd a mai nap folyamán elszállították a karanténban lévő Karcsai úti roma közösségnek. A mai nap folyamán, reggel 7:30-tól zajlott az ott élő közösség PCR-teszttel való szűrése, amely sokkal pontosabb eredményeket biztosít, mint az antigéntesztek.

A tesztelést követően tudta csak elvinni a dunaszerdahelyi karitász vezetősége a jótékonyságból származó tartós élelmiszert, gyümölcsöt, kenyeret és pékárut. Az osztás során elfajultak a dolgok, bozótvágó késsel fenyegették egymást az ott élők, három személy könnyebben sérült meg.

Bugár György karitászvezető portálunknak elmondta, hogy a város egyébként nem köteles ellátni az itt élő roma közösség tagjait, ezeket a csomagokat csupán tucatnyi jó szándékú embernek köszönhetik. ,,Ami tőlünk telik, azt megtesszük értük emberségből. Ezen a héten már ötödször kapnak az ott élők élelmiszert és egyéb árucikkeket, de egyáltalán nem becsülik meg a lakók, mert az udvarukon hever a csomag tartalma” – tette hozzá Bugár György, aki már tizenhat éve vezeti a dunaszerdahelyi karitászt.

A keddi támogatás során harminc család kapott segélycsomagot, akikből ketten köszönték meg a segítséget.

,,Hivatásos szociális munkásként elmondhatom, hogy már így is rengeteget tettünk a roma közösség jelenlegi helyzetéért.

Kilencven család él a telepen, minden család 30 euró értékben kapja meg az élelmiszer- és drogéria csomagját. Ám még így is vannak olyanok, akiknek nem elég ez a mennyiség, mondván, ők többet érdemelnek a másiknál”

– mondta el Bugár.

Kövesse facebook oldalunkat is!